Falafel med vårlök och ruccola

Ja hej igen.

Falafel är sjukt lätt att göra hemma. Baka dem i ugnen också så blir det inget frityrstänk. Falafeln blir ganska torr, men jag tycker att det är najs eftersom du ska äta den i en wrap med massa grönsaker och kanske en god sås. EGENTLIGEN så ska kikärterna inte vara kokta. Men nu blev det så för att det går fortare.

Falafel med vårlök och ruccola så klart

För 2 personer

1 burk kikärtor
2 vårlökar
2 nävar färsk ruccola
1 msk olivolja
1-2 msk mjöl
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader

2.Häll av den äckliga lagen som kikärtorna ligger i och skölj dem. Nu börjar det: Nu ska du skala kikärtorna. Ta en skål och ploppa ut ärterna där i. Det tar ett tag. Men det är sjukt meditativt.

3. Hacka vårlök, ruccola och vitlök väldigt smått.

4. Mosa kikärtorna med en gaffel eller mixa dem. Ordentligt. Häll i mjöl, vårlök, ruccola och vitlök. Blanda runt. Tillsätt salt och olivolja. Blanda en gång till. Tillsätt lite mer mjöl om det ser blött ut.

5. Forma fina ägg och lägg på en smörjd plåt.

6. Baka i ugnen i ca 20 min. Eller 15 min. Vänd på dem efter halva tiden. JA de blir ganska torra, men det är bra. För då smulas de sönder när du lägger dem i en ljuvlig wrap. Du måste ta ut och smaka.

7. Servera med hummus om du vill, yoghurt, grönsaker, typ gurka, tomat, sallad, avokado eller kål, tahini eller tzatziki. Glöm inte BRÖDET RUNT ALLT. Den kan va fullkorn eller totalt vitt bröd. Så najs att du får bestämma själv va.

8. Strössla med sesamfrön.

SÅ GOTT PUSS

ENGLISH:

Falafel with spring onions and spinach

For 2 people

1 can chickpeas
2 spring onions
2 handfulls of fresh rocket
1 tablespoon olive oil
1 clove garlic
Salt and pepper

1. Preheat the oven to 200 degrees

2. Rinse the chickpeas. Now it begins: You are now going to peel the chickpeas. Take a bowl and pop them out the peel in there. It takes a while. But it is very meditative.

3. Chop the spring onion, rocket salad and garlic very small.

4. Mash chick peas with a fork. Properly. Pour into spring onions, arugula and garlic. Mix around. Add salt and olive oil. Mix again.

5. Shape the mixture into fin little eggs and place on a greased sheet.

6. Bake in the oven for about 20 minutes. Or 15 min . You have to take out and taste.

7. Serve with hummus if you want, yogurt, vegetables, tahini or tzatziki. Do not forget the tortilla or falt bread or whatever.

Puss (still means kiss in Swedish)

Läs om vår kommentarspolicy