Grillad sallad med svamp, rosé och zucchini

Nu har jag lagat en grillad sallad. Den blev kanske lite stökig. MEN DET ÄR JU DET SOM ÄR GOTT. Ok. Den här babyn har några moment att klara av. Men jag tror att du kirrar det. Eller jag VET att du kirrar det.

Grillade grönsaker i en sallad är faktiskt helt sjukt gott. Tro mig. Om du inte har en grill eller grillpanna så går det lika bra att steka i en vanlig stekpanna.

Sallad med grillad lök, zucchini och svamp och diverse gröna blad!

För fyra pers som lunch eller tillbehör

1 förpackning gem lettuce
1 stor näve ruccola
1 litet huvud rosésallad
1/ gul zucchini
4 färska lökar
10 stycken skogschampinjoner
2 blad svartkål eller grönkål
1 boll mozzarella eller burrata
5 msk olivolja
1 litet knippe persilja
1 litet knippe timjan
2 vitlöksklyftor
1 citron
Salt och peppar
2 msk honung
Till dekoration:
Sesamfrön
Ringblomma
Gräslök

1. Tänd grillen eller värm grillpannan på högsta värmen.
2. Skär lök och rosésallad i fyra delar. Skiva zucchinin på snedden. Dela skogschampinjonerna i två. Dela citronen i två.
3. Riv gem lettuce och lägg på ett fat. Hacka svartkålen eller grönkålen smått, lägg i en skål, häll på lite olivolja, citronsaft och salt. Krama kålen ordentligt med rena händer.
4. Stöt persilja, timjan och vitlök i en mortel med lite salt. Häll upp i en skål och häll på olivoljan till en dressing.
5. Grilla lök, rosésallad, svamp, citron och zucchini randiga och klara. Håll varmt.
6. Fördela de grillade grönsakerna på gem lettuce och strö över ruccolan. Pressa lite grillad citron i örtdressingen och skeda den över salladen. Riv osten i mindre bitar och strö över salladen. Ringla över honung. Salta och peppra.
7. Dekorera med valfria alternativ.

Puss

ENGLISH:

I have cooked a grilled salad!! It looks a bit messy. But that is good. Ok. This baby has a few elements to complete. But I think you can make it. Or, I know you can make it.

Grilled vegetables in a salad is actually darn good. Believe me. If you do not have a grill or grill pan, just fry it in a regular frying pan.

Salad with grilled onions, zucchini and mushrooms and assorted green leaves!

For four persons who lunch or accessories

1 pack of gem lettuce
1 large handful of arugula
1 small head rosé salad
1 / yellow zucchini
4 fresh onions
10 pieces of forest mushrooms
2 leaves dino kale or kale
1 ball of mozzarella or burrata
5 tablespoons olive oil
1 small bunch parsley
1 small bunch thyme
2 cloves garlic
1 lemon
Salt and pepper
2 tablespoons honey
For decoration:
SESAME SEEDS
MARIGOLD
Chives

1. Light the grill or heat the grill pan on high heat.
2. Cut the onions and rosé salad into four parts. Slice the zucchini on the diagonal. Divide the forest mushrooms into two. Divide the lemon.
3. Tear gem lettuce and arrange on a platter. Chop the dino kale or kale small pieces, place in a bowl, pour in a little olive oil, lemon juice and salt. Squeeze the kale thoroughly with clean hands.
4. Use pestle and mortar and bash parsley, thyme and garlic with a little salt. Pour into a bowl and pour the olive oil into a dressing.
5. Grill the onion, rosé lettuce, mushrooms, lemon and zucchini. Keep warm.
6. Distribute the grilled vegetables on the gem lettuce and sprinkle with rocket salad. Squeeze a bit of grilled lemon in herb dressingen and spoon it over the salad. Tear the cheese in small pieces and sprinkle it over the salad. Drizzle with honey. Add salt and pepper.
7. Decorate with optional alternative.

Puss (still means kiss in Swedish)

Läs om vår kommentarspolicy