När jag och Limpan går på invigning


Hej!

Jag och Limpan har varit på invigning. På Mother, en nyöppnad asstor restaurang mitt i Stockholm. Faktiskt mittemot Mood Gallerian på Mäster Samuelsgatan. De kommer ha öppet typ jämt och serverar frukost, lunch, middag, snacks, drinkar, öl, juicer, kaffe, ja ni fattar. Typ allt. Samt att allt är gluten och sockerfritt.

Här är det enda bordet du kan boka, deras Chambre separee eller hur fan det stavas.

Men nu till maten för guds skull. Först fick jag rött vin och Linn drack cava. Det är ju alltid trevligt. De har liksom ett kök som är avlångt och löper typ längs med hela restaurangen. Där fanns det olika stationer där du kan beställa mat, eller i vårt fall, plocka på sig mat.

Här har vi:
En wrap med rå lax, avokado, tror typ ris (?), någon sås som Linn tyckte var för stark, glutenfritt bröd och typ.. gurka kanske?
En Caesarsallad med grönkål och krutonger.
En nudelwok med tofu, grönsaker och någon slags dressing.
En fisk och skaldjurskaka med dippsås och råkostsallad.
Vin
Ok. Jag tyckte att det var helt ok gott. Inget himlastormande. Fiskkakan tyckte jag däremot inte om. Så den åt jag inte. Jag tyckte faktiskt bäst om woken.

DOCK: Eftersom Limpan är dödligt allergisk mot skaldjur så är jag alltid sjukt noggrann med att fråga vad det är i asiatisk mat för där vet en aldrig. Kan alltid klämmas in nån liten räkpasta eller skaldjurssås eller så i dessa rätter.

Så jag frågade utförligt: Är det skaldjur i denna. Fick svaret ja, det är torkad räkpasta i. Så Linn fick en variant utan dressing som var, ja ganska torr för den hade ingen dressing. MEN Herre gud hade hon ätit den med dressing hade jag varit tvungen att sticka henne i benet med en sån där spruta och det ville jag inte.

I alla fall. Träffade också på fina Flora som jag tycker mycket om väldigt kul hej Flora! Hon hade också frågat om woken, men då om den var vegetariskt. Och fick svaret JA, den är vegetarisk.  Vilket självklart var fel då det faktiskt var torkad räkpasta i. Så. Tips till alla: Kolla fan alltid ordentligt vad det är i maten!! Det är sjukt viktigt. Både för dig själv och för restaurangen.

Närbild på woken. Den torkade räkpastan misstänker jag är på toppen. Jag gillade det. Men jag äter ju räkor.

Sedan tog jag och Linn ett bord för att äta och prata om viktiga saker. Detta är alltså samma mat men vid ett annat bord. Framtid: Du beställer via en Ipad.

Sedan plockade vi lite mer mat. Lamm med tomatsallad och cocobönkräm samt en Italiensk kycklingsoppa med rotfrukter. Buljongen var fin och god och Linn tyckte att lammet och krämen smakade likadant vilket inte jag kanske tyckte men det var helt ok. Sockerfri citrongräsglass till efterrätt med en raw banankaka (tror jag). Glassen var sjukt god men jag gillar inte raw bakverk. Hehe.

Sedan drack vi mer vin, pratade hängde med Maria och Ida, trängdes med hur mycket människor som helst fast egentligen inte för vi hade ju ett bord, drack kanske en gindrink och sedan promenerade vi hem och hade sleep over.

Jag tycker att hela Mothers koncept är fett. Sjukt kul med så mycket olika typer av mat, najs med en riktigt stor, fin lokal som känns osvensk. Plus ett sjukt bra läge. Tror också att maten kommer att ligga på lite olika priser, fett bra när alla har lite olika budget i gänget samt alla inte vill käka samma sak. Maten var som sagt helt ok. Men sånt jobbar de nog in. Kontenta: Jag kommer att gå hit och dricka vin, äta en wok och knappa på Ipaden.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy