Biryani med råris, flower sprouts, kikärter och cashewnötter

Hej!!

Asså eftersom Patrik kom hem med massor av indiska kryddor så var jag ju tvungen att laga till dem. Så sjukt najs. Tack älskling!

Var lite orolig att Patrik hade tröttnat på indisk mat så jag frågade honom om det gjorde något att jag lagade det. Då sa han: Det gör inget älskling för det kommer ändå inte smaka som i Indien. Hehe. MEN SÅ LAGADE JAG DET HÄR IGÅR OCH HAN BLEV SÅ IMPONERAD SÅ HÄR KOMMER RECEPTET. Kanske en överdrift att kalla det biryani men det är ju vad det är. Vi åt det med ägg igår och det var väldigt gott men äggen var borta i morse så här kommer bilden utan ägg men i receptet.

Sjukt bra bjudmat då detta är enkelt, mättande, billigt, ovanligt och gott. Jag skulle rekommendera öl till det här helt klart.

Biryani med råris, flower sprouts, kikärter och cashewnötter

För 4 personer

4 dl råris
4 kapslar kardemumma eller 1 tsk malen
2 gula lökar
3 vitlökklyftor
1 bit ingefära
1 röd chili eller 2 tsk chili flakes
2 tsk garam masala eller 1 tsk garam masala och 1 tsk biryanikrydda
3 nävar flower sprouts
1 burk kikärter
5 msk smör
1 dl vatten
Salt
4 ägg
1 liten näve cashewnötter
1 lime
4 msk Creme fraiche (valfritt)
Svarta sesamfrön
Granatäpplekärnor

Gör så här:

1. Koka råriset i 40 minuter med kardemumman i vattnet. Låt det svalna.
2. Skiva lökarna tunt. Riv ingefära och vitlök. Hacka chilin. Trimma flower sproutsen från fula blad och dela på två.
3. Skölj kikärterna och om du vill och hinner, skala dem! Jag gör det och de blir superkrämiga och fina av det. men inget måste.
4. Ta den största grytan eller stekpannan du har. Tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg i den skivade löken, chili och garam masala och låt det steka i fem minuter eller tills det får fin färg.
5. Tillsätt sedan kikärter, ingefära och vitlök. Stek i 2 minuter.
6. Tillsätt sedan flower sprouts, det förkokta riset och vattnet. Låt det koka ordentligt och rör om hela tiden så att allat blandas. Salta.
7. Koka äggen ganska länge.
8. Lägg upp på en tallrik och strö över cashewnötter, svarta sesamfrön, granatäpple och servera med lime ägg och en klick creme fraiche.

ENGLISH:

Hej!!

Ok. So Patrik came home with lots of Indian spices so I just had to cook with them. So nice. Thanks honey. I was a bit worried that Patrik had gotten tired of Indian food so I asked him if it was ok was that I cooked it. Then he said: Do not worry darling, it will not taste like in India. Hehe. But I cooked this YESTERDAY AND HE WAS SO IMPRESSED SO HERE IS THE RECIPE. Perhaps an exaggeration to call it the biryani but it is what it is. We ate it with eggs yesterday and it was very good but the eggs were gone this morning, so here’s the picture without eggs, but with the recipe.

Perfect dinner party food or just dinner since this is simple, inexpensive, unusual and delicious. I would recommend a beer with this of course.

Biryani with brown rice, flower sprouts, chick peas and cashew nuts

For 4 people
1,5 cup brown rice
4 cardamom capsules or 1 teaspoon ground
2 yellow onions
3 garlic cloves
1 piece of ginger
1 red chilli or 2 tsp chilli flakes
2 tsp garam masala or 1 tsp garam masala and 1 teaspoon biryani spice
3 handfuls of flower sprouts
1 can of chickpeas
5 tablespoons butter
1/2 cup water
Salt
4 eggs
1 handful of cashew nuts
1 lime
4 tablespoons sour cream (optional)
Black sesame seeds
Pomegranate seeds

Do like this:
1. Cook the brown rice for 40 minutes with the cardamom in the water. Let it cool.
2. Slice the onions thinly. Grate the ginger and garlic. Chop the chilli. Trim the flower sprouts from ugly leaves and cut them i halves.
3. Rinse the chickpeas and if you want and have time, peel them! I do it and they came out super creamy and nice. But not a must.
4. Take the largest pot or pan you have. Add the butter and let it melt. Add the sliced ​​onions, chilli and garam masala and let it cook for five minutes or until the onion is golden.
5. Then add the chickpeas, ginger and garlic. Fry for 2 minutes.
6. Then add the flower sprouts, the pre-cooked rice and water. Let it cook thoroughly and stir constantly so that all mix. Season with salt.
7. Cook the eggs and rinse in cold water.
8. Add up on a plate and sprinkle with cashew nuts, black sesame seeds, pomegranate and serve with lime wedges, egg and a dollop of creme fraiche.

Läs om vår kommentarspolicy