Hummus!


Ok jag älskar hummus. Det är typ den bästa dippen efter Estrellas Holiday.

Jag brukar aldrig göra samma recept utan jag tar helt enkelt vad jag har hemma. Har jag örter hemma så har jag i det, ibland olivolja, ibland rapsolja. Ibland spiskummin i bland inte. Det är ju det som är så fett med hummus. Du kan ha i vad som helst och ändå få kalla den hummus! Så najs. Jag har nästan aldrig tahini hemma men då brukar jag bara slänga i sesamfrön istället. Funkar exakt lika bra. Brukar dock alltid ha japanska soja i. Tycker att det blir en bra brytning och en annan dimension av salt. Hehe. Pretto men sant.

Ibland skalar jag kikärtorna. Det tar lite extra tid men är typ ganska meditativt. Men ibland glömmer jag bort vad jag gör och sparar skalen och kastar ärterna. Hehe. I alla fall så är det bara att skölja en burk kikärtor i vatten och sedan ploppa ut dem ur skalen. Resultatet blir en helt sjukt slät och mjuk hummus. Men som sagt, gör det bara om du har tid.

Typ bästa lunchen någonsin. Gör hummus och packa ned goda saker att dippa. Andra förslag: Chips, pitabröd, rågbörd, rädisor, avokado, zucchini, daikon, kex, tortillachips, tomater (?), rostad potatis, vad fan du vill liksom!

Det här hade jag i hummusen idag:

1 burk skalade kikärtor
3 msk Rapsolja
1 msk Tahini
1 nypa spiskummin
1,5 msk Japansk soja
1 halv vitlöksklyfta
3 msk vatten
Saften från en halv liten citron
Salt

Jag mixar bara allt med en stavmixer men gör som du vill!
Toppade med olivolja, tabasco och sesamfrön! Ätes med morot. Den röda paprikan ät jag inte. Men servera med va du vill.

Puss

Hummus for lunch today!

1 can of chickpeas, peeled
3 msk of canola oil
1 tbsp Tahini
1 pinch of cumin
1.5 tablespoons Japanese soy sauce
1/2 clove garlic
3 tablespoons water
The juice of half a small lemon
Salt

Mix everything.

Topped with olive oil, Tabasco sauce and sesame seeds! Eat with everything.
Puss

Läs om vår kommentarspolicy