Sommarmat!

Idag la jag ut vårt duntäcke balkongen och sedan låg jag där i timmar, åt godis och läste en bok. Sedan gick jag in och lagade det här:

Potatissallad med selleri och färsk lök, varmrökt lax och pepparrotssås

För en person

3 potatisar
1 färsk gul lök
1 stav selleri
2 nävar bladspenat
1 knippe gräslök, hackad
1 msk olivolja
2 tsk vinäger
1 tsk dijon
salt och peppar
1 bit varmrökt lax

Sås:
1/2 dl creme fraiche
1 msk riven pepparrot
1tsk dijon
1/2 vitlöksklyfta
Några droppar citronsaft
Salt och peppar

Rädisor, ärtskott, sesamfrön och citron till servering

1. Koka potatisen mjuk.
2. Skiva lök tunt. Mandolina eller skiva sellerin tunt.
3. Stäng av plattan på potatisen och lägg spenat och lök i det varma vattnet. Låt stå i 2 min så att löken får en mildare smak samt att spenaten blir grön!
4. Vispa ihop allt till såsen och låt den stå. Lägg i selleri och gräslök.
5. Blanda olja, vinäger och dijon i en skål.
6. Häll av vattnet från kastrullen. Dela potatisen i mindre bitar och vänd ned i skålen med dressing. Tillsätt lök och spenat.
7. Servera med lax, sås och tillbehören.

Det är gott jag lovar.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy