Pasta med tomatsås, vitlök och basilika

Hej bloggen!

Här kommer det utlovad receptet på en av mina älsklingsrätter. Pasta med tomatsås.

För 3 pers

300-400 g valfri pasta
1 msk salt
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 stjälk bladselleri
4 msk god olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Salt och peppar

Topping:
Parmesan
Basilika
Rostade pinjenötter

1. Koka upp vatten till pastan i en kastrull. När det koka tillsätt 1 msk salt.
2. Skala och hacka lök, vitlök och selleri smått.
3. Ta en stor gryta och sätt på ganska hög värme, tillsätt olivolja och grönsaker. Stek till löken är mjuk på hög värme, rör om hela tiden.
4. Tillsätt tomatpurén och stek i 1 minut. Tillsätt sedan krossade tomater, salt, peppar, rör runt och låt småkoka.
5. Koka pastan i det saltade vattnet och låt tomatsåsen koka utan lock medan.
6. När allt kokar ställer du ett durkslag över en medelstor skål, du ska nu fånga upp pastavattnet.
6. Smaka på pastan, är den för hård men nästan klar? Bra. Då ska nu hälla av den.
7. Lägg nu pastan i tomatsåsen. Blanda runt och tillsätt pastavatten, inte frö mycket! Börja med kanske 2 dl.
8. Låt koka och rör runt. Det är nu pastan får smak av tomatsåsen och det kommer bli så jävla gott.
9. Smaka av, är pastan för hård? Tillsätt lite mer pastavatten och låt det koka in.
10. Servera med Parmesan, pinjenötter och basilika och lite god olivolja på. Och rött vin.

Hi kids!

Here is the promised recipe for one of my favorite dishes.

Pasta with tomato sauce, garlic and basil

For 3 people

300-400g any pasta
1 tablespoon salt
1 onion
4 cloves garlic
1 stalk celery
4 tablespoons good olive oil
1 tablespoon tomato paste
1 can of crushed tomatoes
Salt and pepper

Topping:
Parmesan
Basil
toasted pine nuts

1. Bring the water to the boil for the pasta. When boiling add 1 tablespoon salt.
2. Peel and dice the onion, garlic and celery finely.
3. Bring a large pot and set on fairly high heat, add olive oil and vegetables. Fry until the onion is soft on high heat, stirring constantly.
4. Add the tomato paste and cook for 1 minute. Then add the chopped tomatoes, salt, pepper, stir and let simmer.
5. Cook the pasta in salted water and let the tomato sauce simmer without a lid while the pasta cooks.
6. When the stove is on, put a colander over a medium bowl,you are going to use the pasta water later.
6. Have a taste of the pasta, it is hard but almost finished? Good. Drain it in the colander and save the cooking water that is full of stratch.
7. Now add the pasta in tomato sauce pan. Stir and add the pasta water, not much though! Start with maybe 1 cup.
8. Let it simmer. This is the moment when the pasta cooks with the tomato sauce and absorbs all the goodness and it will taste amazing.
9. Have a taste, is the pasta too undercook for you liking? Add a little more pasta water and let it simmer some more.
10. Serve with Parmesan, pine nuts and basil and a little good olive oil. And red wine.

Patrik och jag åt detta på vår balkong.

Patrik and I had this on our balcony I love summer timez

Har haft en fantastisk picknick också med mina älskade föräldrar och vår familjevän Sophie. Allt detta är köpt i en mataffär jag förberedde ingenting det ni.

Had a picnic with my beloved parents and our family friend Sophie. All the food you can see is bought at a supermarket.

Vi skulle nämligen på opera! På Drottningholms Slottsteater. Fint värre.

We went to the opera!

Min pappa! Min pappa är regissör och uppfinnare och går in bakom scenen på vilken teater som helst för att tacka alla för att han är bäst i hela världen.

My dad! He is a director and inventor. He is the best in the whole world.

Och idag: jobbat och sedan åt jag lunch med min Bella. Bella och jag åt havskräfta på Råkultur, skrattade, pratade om jobb, midsommar och rös och fick tårar i ögonen av alla flak som stod uppradade utanför Viktor Rydberg. Bella du är bäst.

Langoustine! Grilled! With Bella whom I love.

En lite färglös men enastående sushi på Råkultur som självklart har den absolut bästa sushin i stan. GÅ HIT. Abborre, torsk, röding, lax, makrill och goda grejer.

SUSHI I LOVE YOU AT RÅKULTUR OBVIOUSLY!

Puss

Läs om vår kommentarspolicy