Linguine med purjolök, vitlök, smör och örter


Vi åt pasta till middag! Pasta med massor av färsk och fin purjolök, vitlök, spenat och typ alla örter som min mamma har planterat i vår trädgård. Asså. Sån här pasta. Det finns fan inget godare. Du kan ju använda precis vilken grönsak som helst. Jag lovar. Men du måste prova!

För fyra personer:

500 g pasta typ linguine
3 mindre purjolökar
6 vitlöksklyftor
50 g smör
1 dl cava eller vitt vin eller va du har
1 mugg pastavatten
1 påse spenat ca 70 g
Skalet och saften från en halv citron

På toppen:
Rostade solrosfrön
Basilika
Krasse
Krasseblommor
Basilikablommor
Ruccolablommor

1. Koka pastan nästan klar och spara en mugg vatten.
2. Skiva purjon i skivor, gör samma sak med vitlöken. Stek vitlök mjuk på låg värme i en stor stekpanna i lite smör. När den är mjuk och god, tillsätt all purjolök, lite mer smör, citron, salt och peppar och stek tills purjon är mjuk.
3. Höj värmen och tillsätt cavan och låt alkoholen koka bort.
4. Tillsätt nu pastan till såsen eller såsen till pastakastrullen.
5. Tillsätt lite pastavatten, rör runt ordentligt och låt pastan koka klart.
6. Vänd ned spenaten och servera med toppingen. Parmesan om du vill!

Pasta with leeks, garlic and all herbs you could ever think of

We did have pasta for dinner! Pasta with plenty of fresh and awesome leeks, garlic, spinach and like all the herbs that my Mom has planted in our garden. God. This pasta. Its so amazing. You can of course use any vegetable that you have at home. I promise. But you must try this.

For four people:

500 g pasta like linguine
3 small leeks
6 cloves garlic
50 g butter
1 cup white wine or cava or what you have
1 mug pasta water
1 bag spinach about 70 g
zest and juice of half a lemon

On top:
Roasted sunflower seeds
Basil
Cress
Cress Flowers
basil Flowers
rocket Flowers

1. Cook the pasta almost done and save a mug of water.
2. Slice the leek, do the same with the garlic. Fry the garlic soft on low heat in a large frying pan in a little butter. When it is soft and good, add all of leeks, a little more butter, lemon, salt and pepper and cook until the leeks are soft.
3. Increase the heat and add the cava or white wine and let it simmer.
4. Now add the pasta to the sauce or the sauce to the pasta pot. Stir for your life.
5. Add a little pasta water, stir thoroughly and let the pasta cook until its done.
6. Add the spinach and serve with toppings. Parmesan if you like!

Läs om vår kommentarspolicy