Höganäs i mitt hjärta


Hej från Höganäs förra veckan! Så sjukt svårt att hålla reda på all tid så här mitt i sommaren. I alla fall. Jag och hela min ömma familj åt lunch på Höganäs Saluhall som har en fett najs bautabuffé som jag tycker att ni ska prova om ni är där. Den är dyr men du får liksom sjukt god mat samt spännande desserter. Det är värt det. Samt att Höganäs Saluhall bara är allmänt snygg och fräsch. Jag åt pizza, rådkålssallad, tzatziki, sallad, gurka, örter, tomater, god paj, fisk på sidan och massa bröd och grejer och aioli.

En annan middag åt jag mamma, pappa och Patrik färsk potatis som jag hade kokat med lök och morot och sedan blandat varm med smör och örter. Rökt makrill samt sås till. Detta tog 15 min att göra!!!!! Bästa sommarmaten faktiskt.

Vacker och sjukt långsamt tillagad äggröra med massor av smör och blommor en gång.

PATRIK MIN ÄLSKADE MAKE HEJ vad glad du ser ut!! Hehe. Han är sjukt glad här dock för i Höganäs eller rättare sagt Mölle kan du surfa! Jag surfade också men i lite mindre vågor och det är faktiskt sjukt kul och utmattande. Har dock inga surfskor,  jag måste införskaffa mig det för jag vill ej kliva på krabbor, små fiskar, tång, vassa stenar eller äckligt sjögräs som smeker ens fötter.

Det finns bönder överallt där du kan handla magiska grönsaker och lägga pengar i en burk. TIPS DU MÅSTE ÄTA BLASTEN TILL BETORNA FÖR ANNARS DÖR MAN!! Ok inte sant men det är sjutk gott och du kommer vara ledsen om du ej testar! Så. Plocka fina bald och ta bort grova stjälkar. Stek på medelhög värme i mycket smör och tillsätt sedan på slutet lite vatten och låt det koka in. Salta. Smakar som spenat fast godare och det är ju gratis typ frö du har ju redan handlat betorna.

Pappa och Patrik cyklar till en strand så somrigt eller hur!!!

Åt lite libanesiskt-inspirerat en kväll! Grillade grejer, hemmagjord yoghurt, hummus och tabbouleh.

Badade på en hemlig och magisk stenstrand vid Mölle Golfklubb tror iofs den ej är hemlig men den var typ lite gömd. Jag och Patrik drack öl och jag gjorde stenterapi på honom.

Fick färsk makrill som jag grillade hårt hårt hårt frö att skinnet ska släppa från gallret och så åt vi vitlök och örtsmör till som är sjukt gott till fisk TIPS.

Asså Patrik!! haha. Han var inte sur alls i Höganäs men här var vi på Sofiero och han kanske ville lägga till med en adlig pose. Hej!

Patrik och jag åkte till Helsingborg en sväng och åt gratinerad hummer på Sillen och Makrillen och tittade på folk och åkte vilse i Helsingborg.

Doppade mina tår i en fin liten havssjö också.

Mina älskade föräldrar har på sex månader inrett och byggt ett helt jäkla hem och trädgård här nere och jag är så lycklig att jag får vara med om det! Så här är en bild på en omelett med massa örter på för det hade jag i all mat hela vecka för det är så sjukt gott och jag tycker att du kan överdosera örter i allt nästan.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy