Koreansk grillmiddag! Tofu med sojamajonnäs, picklad gurka, kimchi och grillad sallasdlök


Har en totalt snurrig och hungrig förälskelse i asiatisk mat för tillfället. Så. Jag och Patrik bjöd hem Klas och Carro på koreansk grillmiddag.

Bulgogi är alltså koreanskt grillat kött som du äter med kimchi och massor med tillbehör. Det här är min version. Tror inte den är så autentisk men vad spelar det för roll när det är så sjukt gott. Jag marinerade också lite kyckling så det funkar så klart om du inte vill ha tofu.

För fyra personer:

2 paket tofu

Marinad:
1 päron
1 bit ingefära
4 vitlöksklyftor
3 msk sesamolja
5 msk japansk soja
Det gröna från tre salladslökar
1 msk sesamfrön
2 msk korenask BBQsås eller teriyakisås
2 msk vitvinsvinäger eller risvinäger

1. Riv ingefära (jag skalar den aldrig), vitlök och päron på den fina sidan av rivjärnet och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. Skiva tofun i ganska tjocka bitar och lägg dem i marinaden. Låt marinera minst 40 min, helst längre.

Grilla sedan tofun randig!

Tillbehör:
1. Sushiris som du kokar efter anvisning på paketet, ånga av och blanda med salt och lite vinäger.
2. Skiva en halv gurka tunt, blanda med 1 dl vitvinsvinäger, 1 tsk salt, hackad gräslök och några nypor koreanskt chilipulver. Låt stå.
3. Gör en majonnäs eller köp hem Hellmans. Blanda ned 1 riven vitlöksklyfta och 2 msk japansk soja. Låt stå.
4. Kimchi från en burk toppat med Furikake.
5. Huvudsallad.
6. Salladslök, skurna i mindre bitar sedan grillade.
7. Valfria nötter i detta fall naturella cashewnötter.
8. Valfri koreansk BBQsås, den här hittade jag på en vanlig Coop.
9. Färsk koriander är aldrig fel.

Ställ upp allt på bordet och låt folk bygga sin egna lilla wrap: ta ett salladsblad, lägg på ris, tofu, såser, kimchi, gurka och nötter. ÄT FÖR ALLA!

JAG LOVAR DET HÄR ÄR SÅ JÄVLA GOTT!!!! Våga prova.

Puss

ENGLISH:

Bulgogi with tofu, soy mayo, kimchi and

I have a total crazy hungry love for Asian food at the moment. So. Patrik and I invited Klas and Carro for a Korean barbecue dinner.

Bulgogi is Korean grilled meat that you eat with kimchi and loads of sides. This is my version with tofu! I marinated some chicken as well so that works of course if you do not want tofu.

For four people:

2 packages of tofu

Marinade:
1 pear
1 piece of ginger
4 cloves garlic
3 tablespoons sesame oil
5 tablespoons soy sauce
The green part from three scallions
1 tablespoon sesame seeds
2 tablespoons Korean BBQ sauce or teriyaki sauce
2 tablespoons white wine vinegar or rice vinegar

1. Grate the ginger (I never peel it), garlic and pear on the fine side of the grater and place in a bowl. Add the remaining ingredients for the marinade. Slice tofu into fairly thick pieces and place in the marinade. Let marinate at least 40 minutes, preferably longer.

Grill the tofu!

Accessories:
1. Sushi rice that you cook according to the instructions on the packet, let it steam a bit and mix with salt and a little vinegar.
2. Slice half a cucumber thin, mix with 1 cup white vinegar, 1 teaspoon salt, chopped chives and a few pinches of Korean chili powder. Let set.
3. Make a mayonnaise or buy homes Hellmans. Mix in 1 grated clove of garlic and 2 tablespoons of soy sauce. Let set.
4. Kimchi from a can topped with Furikake.
5. Bib lettuce that you use as wraps.
6. Spring onions, cut into smaller pieces, then grilled.
7. Optional nuts in this case the raw cashew nuts.
8. Optional Korean BBQ sauce, this I found on a regular Coop.
9. Fresh coriander never goes wrong.

Put everything on the table and let people build their own little wrap: take a lettuce leaf, add the rice, tofu, sauces, kimchi, cucumber and nuts. EAT FOR ALL!

I PROMISE THIS IS SO FUCKING GOOD !!!! Please try it.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy