Vegansk Pasta Bolognese


Hej alla!

Pasta Bolognese= Pasta Veganese bara så ni vet

Jag har inte lagat spagetti med köttfärssås på väldigt länge. Just för att jag var väldigt tveksam till om det gick utan kött för köttet ger ju så mycket smak BLA BLA BLA och sådant jag och folk säger i bland Ok.

JAG OCH FOLK HAR FEL!!! Igår lagade jag spagetti med köttfärssås på vegofärs. Det blev himmelskt. Jag lovar. Nu undrar jag mer varför jag inte har gjort det här tidigare. Ska fan laga köttbullar nästa gång.

Det här receptet är vegansk till och med. Men om du inte är helt vego så kan du ha i lite sardeller eller worcestersås för extra smak. Men bara om du vill asså.

Servera med pasta och ett glas rött.

För fyra hungriga personer

300 g vegansk färs (jag använde Anammas)
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 morötter
2 stjälkar selleri
4 msk olivolja
2-3 msk tomatpuré
3 dl rött vin
200 g krossade tomater
2 msk ketchup
1 buljongtärning typ Umami eller grönsak
1 msk japansk soja
1 msk Srirachasås eller annan stark chilisås
Salt och nymald peppar

Tillbehör:
Hackad persilja
Ost om du vill
PASTA SÅ KLART Finns det någon därute som äter detta med ris? vem är du

1. Hacka lök och selleri smått. Riv moroten på grova sidan på rivjärnet. Skiva vitlöken tunt. Stek allt på medelhögvärme i olivoljan tills löken har fått lite färg och är mjuk och fin.
2. Tillsätt då vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter. I med tomatpurén och stek i 2 minuter. RÖR HELA TIDEN.
3. Höj sedan värmen och tillsätt vinet för fan! Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
4. Tillsätt alla andra ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medlehögvärme i 10 min med lock och sedan typ 6 min utan lock så att den reducerar lite.
5. Koka pasta och blanda sedan pastan med vegonesen direkt i kastrullen.
6. Dekorera med persilja.

puss

ENGLISH

SPAGETTHI VEGANESE

Hey all!

I have not cooked spaghetti bolognese in a long time. Just because I thought I could not get it exactly like with meat and and meat gives so much more flavor BLAH BLAH BLAH. GOD I WAS WRONG!!!

Yesterday I cooked spaghetti bolognese but with vegan mince. It was heavenly. I promise. Now I wonder more why the fuck I have not done this before. Going to cook meatballs next time.

This recipe is vegan. But if you are not completely vegan you can add anchovies or worcester sauce for extra flavor. But only if you want that is.

Spagetti Bolognese= Spagetti Veganese

Serve with pasta and a glass of red wine.

For four hungry people

300g vegan mince
2 yellow onions
6 cloves garlic
2 carrots
2 celery stalks
4 tbsp olive oil
2-3 tablespoons tomato paste
1,5 cups red wine
200 g of crushed tomatoes
2 tablespoons ketchup
1 stock cube type Umami or vegetable
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon Sriracha or other hot chili sauce
Salt and freshly ground pepper

Serve with
chopped parsley
Cheese, if you want
PASTA course is there anyone out there who eat this with rice? who are you

1. Chop the onion and celery. Grate the carrot on the coarse side of the grater. Slice the garlic thinly. Fry everything on medium heat in olive oil until the onions are lightly browned and soft and fine.
2. Add vegan mince and continue to fry for about 5 minutes. Add tomato paste and fry for 2 minutes. Stir constantly.
3. Increase the heat and add the wine! Let it cook properly so that the alcohol disappears.
4. Add the rest of the ingredients and stir. Let the sauce cook on medium heat for 10 minutes with a lid on and then like 6 minutes without the lid so that the sauce reduces a little. STIR.
5. Cook the pasta and then mix the pasta with veganesen directly in the pan.
6. Decorate with parsley.

 

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy