Hamburgsund och Pommes fritesfjärd


Hej ALLA! Jag och Patrik rejsade ned till Västkusten för att äta mat, dricka vin, fira Cornelias födelsedag och hänga!!! När vi kom fram möttes vi av detta: HAVSKRÄFTOR. De va lite för rå upptäckte vi så vi ställde till med kräftkok där kl 23 men det gick så bra så tills slut åt vi. Cornelia hade bakat eget bröd så lyxigt!! Grattis Cornelia!!

Vaknade på Tuja som är min bästa kompis Cornelias landställe på Västkusten som de har haft i 27 år puh. Där jag var som barn. Då var jag rädd för att klättra upp för repet längs berget men nu är jag vuxen och får dricka vin istället. Och äta monstergod frulle som Micke och Cornelia så snällt ordnade.

Vi spilled noll tid och hetsade till systemet men det stängde inte kl 14 så det var hets i onödan fast det var bra för då kunde vi åka ut och åka båt istället!! Snacks var med. Och Calle, Micke och Patrik så klart. Och massa prylar!!

Cornelia styrde för hon har mest sjövett och jag gör en bloggpose.

Vi la till i en vik. ÄLSKAR västkusten. Älskar fan saltvatten. Vill införa det i Östersjön tack.

Vi badade fast det var svinkallt fast vattnet var varmare så det var ok. Sedan låg vi i snålblåst och läste varsin bok i 20 minuter.

Sen var det nog med båtkörning så vi åkte hem och några besteg typ berget som jag var så rädd för att klättra på när jag var barn.

MER VIMPLAR TYCKER JAG!!! Det är så fint.

Först åt vi havskräftsoppa som jag hade kokat på alla skroven från gårdagen så kom ihåg det barn!!! SLÄNG EJ SKALEN GÖR NÅGOT GOTT AV DEM! Så smart. Med fänkåls, lök och dilltopping samt att Cornelia bakade mer bröd (??!!!) Obs såg nu att jag har fotat tallriken utan soppan i. Jag ber om ursäkt. Hittade ingen annan bild. Soppan var ljustrosa.

Paus i gräset för att titta på solen som var sällsynt den här helgen fast det var solskensvarmt i sinnet.

Grillade havskräftor med ört och vitlökssmör!!!!!!!!!!!!!!

Intill bergväggen åt vi middag. Sedan pratade vi om allt, feminism, dansade till disco, fick champagne med tomtebloss och hade det bäst.

På söndagen gjorde vi Fjällbacka och jag åt sjukt god rimmad lax med dillstuvad potatis, köpte böcker, handlade räkor och övervägde på riktigt att köpa en Henri Lloyd collagetröja för jag tror att de kommer att komma tillbaka hehe.

Grannen gick förbi och sa provocerande att de hade plockat typ stört mycket kantareller så jag och Cornelia gick ut i skogen och letade i ren protest och tänkte att de inte skulle få plocka allt. VI HITTADE ETT HAV av kantareller!! Hehe eller typ. Så pass mycket att vi skrek, hoppade, kramades och fick en liten och snabb adrenalinkick. OBS det här var bara en liten del av vår fångst.  Räkor och björnbär plockades också. Sedan spelade vi kort och myste.

Sista dagen åkte vi till Smögen där vi blåste bort och jag åt en bakpotatis med smögenröra men jag skulle ha tagit kräftstjärtsröran med vitlök men vad gör det.
Tack Cornelia, Micke, Calle och Patrik för en fantastisk helg. Ni är bäst.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy