Svampsoppa med vitt vin, salladslök och rödvinssalt


Hej!

Nu är det snart höst. Det känns deppigt, mysigt och spännande tycker jag.

Idag har Patrik och jag städat vårt sköna hem, tittat på lägenheter, gått i spöregn, pantat burkar, KÖPT KRÄFTOR SOM VI SKA ÄTA IKVÄLL och ätit soppa som en gör när det är höst. Så. När det är höst brukar jag laga ganska mycket soppor. Idag blev det en svampsoppa. Lätt, enkelt och väldigt gott. VITLÖKSBRÖD TILL SKULLE JAG REKOMMENDERA.

Rödvinssaltet är kanske överkurs men visst är det fint? Det är från Aruba och gjort av vänner till mina bästa vänner Olivia och Patrick. Tack er!

Svampsoppa med vitt vin, salladslök och rödvinssalt

2-3 portioner

2 msk olja
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 dl valfri svamp, jag använde champinjoner
1 dl vin eller öl
1 dl grädde
1/2 l vatten
1/3 grönsaksbuljongtärning
1 msk smör
1 msk soja
1 skvätt kall mjölk eller vatten
Salt och peppar

Topping:
Salladslök
Olivolja
Salt
Ringblomma
Sesamfrön eller solrosfrön

1. Hacka lök och vitlök. Bryt svampen i mindre bitar.
2. Värm olja och stek lök och vitlök gyllene. Tillsätt svampen och stek tills den har fått lite färg.
3. Tillsätt vinet och låt det koka ihop i 2 minuter.
4. Tillsätt buljong, vatten och grädde. Koka i ytterligare 5 minuter.
5. Salta och peppra. Mixa soppan slät, tillsätt med vatten eller lite mjölk om det är svårt att mixa.
6. Servera med toppingen och VITLÖKSBRÖD KANSKE.

Klart slut. Puss

ENGLISH:

Autumn is almost here. I feel depressed, cozy and exciting about that.

Today me and Patrik have cleaned our lovely home, seen two weird apartments, walked in heavy reain, recycled cans and bought CRAYFISH THAT WE ARE HAVING TONIGHT. But first out: SOUP.

When it’s autumn I usually cook quite a lot of soups. So today: mushroom soup! Easy, simple and really good. EAT WITH GARLIC BREAD.

Mushroom soup with white wine, green onion and red wine salt

For 2-3 people

2 tablespoons oil
2 small onions
2 cloves garlic
3 cups any mushroom I used button mushrooms
1/2 cup wine or beer
1/2 cup cream
1/2 l water
Vegetable stock cube 1/3
1 tablespoon butter
1 tablespoon soy sauce
1 dash of cold milk or water
Salt and pepper

Topping:
scallions
Olive oil
Salt
Marigold flowers
Sesame seeds or sunflower seeds

1. Chop the onion and garlic. Break the mushroom into smaller pieces.
2. Heat the oil and fry the onion and garlic golden. Add the mushrooms and cook until it is lightly browned.
3. Add the wine and let it simmer for 2 minutes.
4. Add stock cube, water and cream. Simmer for 5 more minutes.
5. Season with salt and pepper. Use and hand blender and mix the soup, add a little water or milk if it is difficult to mix.
6. Serve with topping and GARLIC BREAD AS I SAID.

Over and out. Puss

Läs om vår kommentarspolicy