Min helg


Hej barn! Vi låtsas att min helg började i torsdags för då åt jag det här med Kim, Bella, Rachel och Dani. Vegetariska bullar. Så gott. Samt potatismos för det är bäst, gräddsås och tillbehör. Vi åt middag och pratade om mammor, bröllop, skvaller och andra viktiga och vuxna saker.

Först kommer receptet på bollarna:

500 g vegofärs, tinad (jag använde Anammas)
10-15 st champinjoner, rivna på grova sidan av rivjärnet
1 stor gul lök, finhackad
2 ägg
4 msk valfritt mjöl, jag använde teffmjöl
1/2 dl valfri mjölk (jag använde havre)
1 msk soja
1 kruka färsk timjan, hackad
2 msk dijonsenap
Salt och peppar

1. Blanda mjöl och mjölk i en stor bunke och låt det svälla i några minuter.
2. Blanda sedan i resterande ingredienser. Låt stå i 10 minuter. Smeten kan bli lös, häll i lite ströbröd eller så om det blir det! Den ska dock inet vara för torr för då blir bullarna torra=inte gott.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och droppa ut lite olja.
4. Rulla eller klicka ut bollar på plåten.
5. Stek i ugnen tills de får fin färg, kanske i 15 minuter. Vänd dem då och då.
6. Servera med mos, sås, rårörda lingon och pressgurka!

ENGLISH:

Hi kids! Lets pretend that my weekend started on Thursday because that is the day when I ate this with Kim, Bella, Rachel and Danielle. Vegetarian balls! So nice. And mashed potatoes for the win, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber. We had dinner and talked about mothers, wedding, gossip, and other important and adult things.

Ok so here is the recipe for the balls!

500 g vegetarian mince, thawed (I used Anammas)
10-15 pc of button mushrooms, grated on the coarse side of the grater
1 large onion, finely chopped
2 eggs
4 tablespoons of any meal, I used teff flour
Optional 1/4 cup milk (I used oat milk)
1 tablespoon soy sauce
1 bunch fresh thyme, chopped
2 tablespoons Dijon mustard
Salt and pepper

1. Mix flour and milk in a large bowl and let it swell for a few minutes.
2. Then mix in the remaining ingredients. Let stand for 10 minutes. The batter may become loose, add some bread crumbs or so if it does! However, it shouldnt be too dry because then the balls will be dry = not good.
3. Preheat the oven to 200 degrees. Place a baking paper on a baking sheet and drizzle with a little oil.
4. Roll or click out the balls on the plate.
5. Bake in the oven until they get nice color, maybe 15 minutes. Turn them occasionally.
6. Serve with mashed potatoes, gravy, lingonberries and pickled cucumber!

Dagen efter hade jag bestämt träff med min mamma. Vi åkte till Rosendal för att handla grönsaker till Nyhetsmorgon som jag var med på i lördag. Då såg jag ut så här.

My mother and I went to Rosendal the next day to buy vegetables for Nyhetsmorgon that I went to this Saturday. I looked like this.

Jag älskar Rosendal!

I love Rosendal!

Läste om min mamma i Lars Noréns senaste dagbok och jag håller med honom: Min mamma är faktiskt gudomlig.

Lars Norén wrote that my mum is a godess and I could not agree more.

Sen åkte vi hem. Där kramades vi med vår hund Zjivago, vi handlade mer mat, vi satt i solen och pratade, vi bestämde kläder åt mamma som skulle på premiär och sedan åkte mamma i väg och jag och pappa drack vin, lagade middag och Nikolai kom hem och vi åt tillsammans och sedan tittade jag och pappa på The Office.

We had dinner! Vegetables with whipped thyme and garlic butter. Cheese and bread as well!

Sedan vaknade jag ofantligt tidigt på lördagsmorgonen och åkte iväg i en taxi till Nyhetsmorgon! Jag lagade grönsaker och risotto för glatta livet och Jesper råkade mandolina sig i fingret:( Men det var som alltid så kul att få vara med så jag hoppas att jag får komma tillbaka.

Cooked food on national Tv this Saturday!

Åkte hem i 1 timme för att vila men jag hann inte vila så länge för jag skulle på baby shower!! Sara ska få världens finaste unge och det firade vi. Vi åt blomkålspizza, tårta, muffins, kakor och pajer. Vi pratade om allt och jag somnade i 1,5 h på mattan till mina vänners röster för jag var så trött. Vaknade självklart och då åkte vi in till stan för middag!
Vi hade tjejmiddag på Teaterbrasseriet som ligger i Scandic Grand Central. Jag åt löjrom och röding och drack en espressotini och kände mig mycket vuxen.

I went home for a while between tv shows and had a quick rest. After I went to my friend Saras baby shower!! We had pizza, cake, pies, cookies and all kinds of nice stuff. We ate and talked and I even fell a sleep on the carpet for one and a half hour because I got up so early and was tired. Woke up and went to a restaurant and had an awesome dinner with my friends.

Sen gick Emma, Bella, Amanda och jag till Fasching och dansade discodans i flera timmar och jag älskar det!! Här är Emma och Bella.

Went out dancing after dinner!!!! DISCO!

Jag med svettigt hår, galen och Amanda.

Me super sweaty and Amanda.

Och vaknade i morse och åt en macka med kikärter, vitlök, miso och basilika. Det var gott!
Puss

Woke up today and had a chick pea, garlic and miso sandwich. It was nice.
Puss!

Läs om vår kommentarspolicy