Skogssvamp och svartkålslasagne


FÖRLÅT FÖR SÄMSTA BILDEN. Vin var inblandat.

Men den här lasagnen var ju god:

1 paket färska lasagneplattor
ca 1 kg trattkantareller eller annan skogssvamp, riven in mindre bitar
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vispgrädde
1 dl vin
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 grönsaksbuljongtärning, smulad
1 klick smör eller olja
Salt och peppar

Bechamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 5 dl mjölk ev mer
Salt

1 förpakckning svartkål, hackad

1 boll mozzarella, riven i småbitar
2 dl riven Parmesan

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rensa svampen och stek den på hög värme utan fett tills allt vatten har släppt och sedan absorberats igen av svampen.
3. Tillsätt då smör eller olja samt lök och vitlök. Stek tills löken är genomskinlig.
4. Häll på all vätska och låt det koka tills alkoholen försvinner. I med soja, buljong, salt och peppar. Koka ihop såsen lite.
5. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull och pudra över mjölet. Tillsätt mjölken i omgångar. Såsen ska täcka baksidan av en sked när den är klar!!
6.NU SKA VI MONTERA:
Lägg ett tunt lager svampsås i botten av en form. Täck med lasagneplattor. På med mer svampsås, svartkål, lite parmesan och ett lager bechamelsås, täck med plattor och upprepa. Du ska avsluta med ett lager plattor som du häller den sista såsen på. Toppa med mozzarellan och baka i ugnen i 30 min.

Ät med en god sallad med massa dijondressing så du känner att du lever.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy