Vegansk Bolognese


Jag kommer aldrig sluta göra den här rätten. Vegansk Bolognese. Pasta med köttfärssås påminner mig nämligen så extremt mycket om min barndom. Vi åt det ofta. Och i serien Ebba och Didrik så äter de spagetti med köttfärssås och Ebba dricker mjölk till det och det känns som en symbol för hela min barndom för vi kollad jätm på den serien. Och jag tyckte alltid att det såg så gott ut. Här kommer alltså ett till recept på vegansk/vegetarisk bolognese.

I alla fall!

Vegansk Bolognese för 6 personer eller 2 personer och massa matlådor smart va!

250 g vegofärs
4 msk olivolja
1 gul lök
1 rödlök
3 stavar stjälkselleri
2 morötter
5 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
2 msk tomatpuré
3 dl vin
400 g krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk ketchup
2 msk vinäger
2 msk soja
4 tsk Tabasco eller annan chilisås
Salt och peppar

1. Tina vegofärsen och stek den på hög värme till den får färg i en stor stekpanna.
2. Skala och hacka alla grönsaker smått.
3. Stek dem i oljan på hög värme i en stor gryta tills de från gyllenbrun färg.
4. Tillsätt tomatpurén och stek i en minut. Tillsätt den stekta vegofärsen.
5. Tillsätt vinet och låt det koka ihop. Häll sedan i krossade tomater, buljong, ketchup, vinäger, soja, Tabasco, salt och peppar.
6. Låt det koka på svag värme i ungefär 1 timme. Rör runt hela tiden så att det inte bränner fast. Häll på lite vatten om det har bränt i botten.
7. Koka pastan nästa klar och blanda med såsen och låt pastan koka klart däri.

Servera med hackad salladslök, solrosfrön och lite extra ketchup.

FY FAN VA GOTT ELLER HUR!!

Puss

ENGLISH:

I love this vegan bolognese because it reminds me of my childhood. Spagetti Bolognese for the win.

Vegan Bolognese for 6 persons or 2 persons and loads of lunch boxes clever huh!

250 g vegan mince
4 tbsp olive oil
1 onion
1 red onion
3 sticks celery
2 carrots
5 cloves garlic
1 tablespoon dried oregano
2 tablespoons tomato paste
1 cups of wine
400 g of crushed tomatoes
Vegetable stock cube 1/2
1 tablespoon ketchup
2 tablespoons vinegar
2 tablespoons soy sauce
4 tsp Tabasco or chili sauce
Salt and pepper

1. Thaw the vegan mince and then fry over high heat until golden in a large skillet.
2. Peel and chop all the vegetables.
3. Fry them in oil over high heat in a large pot until golden brown.
4. Add the tomato paste and fry for a minute. Add the fried vegan mince.
5. Add the wine and bring to the boil. Add crushed tomatoes, stock cube, ketchup, vinegar, soy sauce, Tabasco, salt and pepper.
6. Let it cook on low heat for about 1 hour. Stir constantly so that it does not stick to the bottom. Add some water if it sticks and stir.
7. Cook the pasta al dente and mix with the sauce and let cook the pasta cook in there.

Serve with chopped spring onions, sunflower seeds and some extra ketchup.

Fuck this is good.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy