Pasta med vegansk bolognese


HEJ! Befann mig i Sälen förra veckan och vad skriker fjällen mer än spagetti med köttfärssås? Har bloggat om detta förut men det är ju så jävla gott.

Spagetti med vegansk bolognese

300 g vegansk färs
1 gul lök
1 rödlök
6 vitlöksklyftor
2 morötter
2 stjälkar selleri
5 st finhackade soltorkade tomater
4 msk olivolja
3 dl rött vin
200 g krossade tomater
2 msk ketchup
1 buljongtärning typ Umami eller grönsak
Salt och nymald peppar

Pasta

1. Hacka lök och selleri smått. Riv moroten på grova sidan på rivjärnet. Skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomater. Stek allt på medelhögvärme i olivoljan tills löken har fått lite färg och är mjuk och fin.
2. Tillsätt då vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter. RÖR HELA TIDEN.
3. Höj sedan värmen och tillsätt vinet. Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
4. Tillsätt alla andra ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medlehögvärme i 10 min med lock och sedan typ 6 min utan lock så att den reducerar lite.
5. Koka pasta och blanda sedan pastan med vegonesen direkt i kastrullen.
6. Dekorera med basilika
Sälen är mycket vackert och jag tog en bild ut från vårt sovrumsfönster!
Sen var vi vips hemma igen och jag åt en avokadomacka i vanlig ordning.Åt lunch på Pom & Flora Odengatan med Jana och fick det här serverat: Quinoasallad med nötter, asgod fantastisk örtig dressing, mozzarella och grönsaker. Åt frukost i går igen!! Macka med ost och grönsaker denna gång från Pascal provar Vasastans matutbud nu kan en säga.Sedan promenerade jag hem med detta från Stockholms Matmarknad i en påse. Broccoliblad, zucchini, zucchiniblommor, en väldigt vacker lök, citron och en radichio tror jag fan att det var.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy