En lite lyxigare Tre-rättersmiddag

Hej älsklingar!

Jag tänker ju att om jag vore singel så skulle jag har tyckt det var sjukt najs att bli bjuden på middag eller hur det vill du väl! Eller fan vem som helst vill väl bli bjuden på middag, spelar roll om du är singel eller inte. Helt enkelt, här kommer en ganska lätt trerättersmiddag som jag tycker att du kan laga till någon du gillar:

Förrätt:

TOAST SKAGEN

En klassiker. Vill du ha den vegetarisk? Byt ut räkor mot ägg och avokado. Och toppa med lite tångkaviar. Det blir gott.

Du behöver:
Typ 5 nävar frysta räkor. Jag älskar frysta räkor, de är goda och lite billigare än färska. Skala dem och sedan kokar jag räkbuljong på skalen som du kan ha i en soppa eller sås smart eller hur
Ca 1 msk majonnäs av bra kvalité eller egen!
Ca 1 msk creme fraiche ej light tack
1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 röd lök
1/2 kruka dill
1/4 citron
Salt och peppar

Kritvitt bröd som du skär av kanterna på och sedan steker i mycket smör.

1. Skala räkorna och krama ur eventuell vätska. Hacka dem mycket grovt!!
2. Hacka rödlöken väldigt fint. Hacka dill och riv pepparrot.
3. Lägg räkor, rödlök, dill och pepparrot i en skål. NU ska du ha i majjo och creme fraiche. Ta en halv msk av varje först. Du vill inte att det här ska bli en räksås. Det ska bli en skagen med en touch av sås. Blanda försiktigt.
4. Smaka av med salt och peppar och citron. Den ska var mycket syrlig!!

ÄT med extra dill och smörstekt bröd och var glad.
Det här fick jag till middag i helgen av mina vänner Cornelia och Micke. DEt avr sjukt gott, enkelt och snabbt. Ät.

Pasta pesto med pilgrimsmusslor

Vill du ha den vegetarisk? Byt musslorna mot små fina champinjoner!!

Du behöver:

GOD PASTA typ linguine eller bucatini
Små frysta pilgrimsmusslor eller om du vill slå på stort och köpa färska
Olja till stekning av musslor

Gör peston innan du steker musslorna för det gör du ju i sista sekunden!

Pesto för 4 personer
1 kruka färsk basilika
1 stor näve ruccola
1 näve riven Parmesan
1 vitlöksklyfta
1 liten näve solrosfrön eller pinjenötter
ca 1/2 dl olivolja
Salt och peppar
En skvätt citronsaft

1. Rosta nötterna i en varm, torr panna.
2. Riv Parmesan, hacka vitlöken grovt.
3. Mixa alla ingredienser och häll i oljan lite efterhand till du får en tjockare sås.
4. Salta, peppra och tillsätt en skvätt citronsaft.

Koka nu pastan och stek sedan musslorna på riktigt jäkla hög värme i typ 1 minut.

Lägg på ruccola och gud vad du imponerar.
Till dessert föreslår jag varsin kardemummabulle och en espressotini. Hehe nä jag skoja, skit i espressotini. Men bjud på bulle. Alla älskar det!!! Eller bara en najs glass? Jag brukar köpa sånt där Glassbilspaket och så får alla välja själva samt äta hur många de vill. SMART VA.
Eller så bjuder du på frukost. Vad sägs om en frukost på en skärbräda brukar va poppis.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy