Sake på Yasuragi


Hej kids!

Jag blev inbjuden till Yasuragi när deras EGNA, väldigt goda sake lanserades! Ysuragi har i samarbete med det japanska bryggeriet Masumi, Miyasaka Brewing Co alltså släppt sin egna sake. Och det skulle självklart firas. På Yasuragi! Sån lyx. Min man Patrik skulle ha följt med men blev tyvärr sjuk:(Men jag ringde Bella istället och hon blev så jävla glad och då blev jag också väldigt glad. Så Bella följde med. Tack älskling!Vi kom till Yasuragis Izakaya som betyder typ “ställe där du kan dricka sake och dela på god mat”. Hehe ok TYP. Men det är så känslan är och det är ju väldigt trevligt. SÅ mysig bar btw. Rekommenderar att käka här om ni åker till Yasuragi. Totoro bar heter den.Tillbaka till drycken. SAKE. Alltså jag kan ju inget om sake och det var superspännande att höra om hur det tillverkas ju mvh matnörd. Sake görs nämligen på ris OCH en typ av jästsvamp (tror jag att det är rätta mig om jag har fel!) som heter koji som man även gör miso av! Så coolt. Detta är dessutom SPARKLING SAKE. Finns på Systemet, så gott. Lite sött, lite jäst och gott! Bra fördrink om du vill överraska någon.Sen var det dags för sakeprovning!! Svårt, kul och lärorrikt. Jag Bella och de två andra fantastiskt gulliga och roliga tjejerna vid vårt bord tyckte så klart att Yasuragis sake var den godaste:) Det är helt sant!!SEN KOM MATEN. Omg. Väldigt, väldigt gott. Omsorgsfullt, vällagat och fräscht. Makirullen med shiitake och äpple var så stört god. Vi åt typ ihjäl oss vid vårt bord så najs!!Hallå sen fick vi ju uttnyttja badet också!! Först tvagade vi oss. Det betyder att du sitter naken på en liten pall med en träskål framför dig som sakta fylls med vatten som du sedan häller över huvudet. Jag älskar sådant. Det var mest kvinnor på eventet och det var ju så fint att först äta middag ihop för att sedan sitta och tvaga sig ihop. Jag gillar det. Bella och jag var lyriska hela eventet hehe.Så dålig bild men det var ju helt mörkt! I alla fall så låg vi efter tvagningenoch småkokade i deras fantastiska utomhuspooler.

Jag och Bella blev så varma efter ett tag så vi gick upp och åt frukt(??!!) tog en kopp te och somnade nästan i deras soffa.

Sedan tog vi ett till dopp, pratade om viktiga saker, tvagade oss igen, tvättade håret och tog bilen hem och sedan vaknade jag upp nästa dag och var helt ren och kände mig lugn.

Tack Yasuragi!

Puss

Läs om vår kommentarspolicy