Koreansk middag!

Hej älsklingar!

Jag har bloggat om denna rätt förut men det är så jävla gott att jag kände mig tvungen att blogga om det igen. OCKSÅ för att jag lyckades göra någon slags snabbkimchi som alla i mitt sällskap gillade hehe.

Jag har aldrig varit i Korea men en kan ju drömma för fan!! Så i Korea så äter du liksom massor med smårätter i en. Här kommer alla rätterna och det är för 4 personer ok.

SNABB KÅLKIMCHI OMG

1 salladskålhuvud
Ca 1 msk salt

1. Dela kålen i mindre bitar och lägg i en bunke.
2. Häll på saltet och massera och tryck på kålen i någon minut.
3. Låt stå och upprepa sedan massagen ca 2 ggr. Smaka av, är det riktigt salt så är det bra!! Kålen ska liksom vattna ur och bli slak och även få en genomgående sälta.
4. När du har masserat 3 ggr så sköljer du av saltet i kallt vatten. Kvar har du mjuk, saltad god kål!! Nu jävlar ska vi marinera:

1 msk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk fisksås
några nypor koreanskt chilipulver Gochujaru
1 msk japs ak soja
2 tsk honung

1. Häll allt på kålen och gnid in. Smaka av efter 10 min, behövs det mer av något? Tillsätt det då.

Gurka med chili och gräslök

1 gurka
1-2 tsk salt

1 msk sesamolja
2 msk ljus soja
1 nypa koreanskt chilipulver
1 liten riven vitlöksklyfta
Mycket klippt gräslök

1. Skiva gurkan tunt, blanda med salt och låt stå i 6 min. Häll av överflödigt vatten.
2. Blanda ned resten av ingredienserna och smaka av.

Sojamajonnäs

2 äggulor
4 dl rapsolja

1. Vispa äggulor och droppa i oljan försiktigt tills du har en väldigt väldigt fast majonnäs, detta för att vi ska blanda med soja! Om du inte har en fast majonnäs från början så kommer det bli för lös när du blandar i sojan. Så fast majonnäs nu barn.
2. Vispa i:
2 msk ljus soja
saften från 2/3 lime
1 liten riven vitlöksklyfta
ev. salt
Toppa med lite gräslök

Böngroddar

1 paket böngroddar
1 msk sesamolja
1/2 msk ljus soja

1. Blanda böngroddar med sesamolja och soja.

Rädisor

1 knippe rädisor

1. Skiva rädisor

Marinerad tofu

2 paket marinerad tofu, tex Kung Markatta
4 msk japansk soja
Gräslök
En väldigt varm grill

1. Skiva tofun och grilla den sedan randig på båda sidorna.
2. När de är färdiga, lägg på ett fat, stänk på soja och klippt gräslök.

Grillad salladslök

1 knippe salladslök
En väldigt varm grill

1. Dela lökarna i tre delar på snedden.
2. Grilla dem randiga på en grill.

Klibbigt ris

1/2 paket sushiris

1. Koka enligt instruktionerna på paketet.

HUVUDSALLAD MYCKET VIKTIGT SOM DU GÖR TILL WRAPS OCH ÄTER ALLA HÄRLIGHETER I.

Lägg upp allt i skålar och på tallrikar. Ät för glatta livet. Lyxig, rolig och kul variation på tacos hehehehehhe och lägg till koriander för det ger också tacofeeling

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy