Måndagspastan som är väldigt god


Hej bloggen.

Vaknade upp (skönt) och gick ut genom dörren till min affär. Där handlade jag grönsaker och andra växtbaserade råvaror som jag sedan satte ihop till två enastående mackor i mitt kök. Kavring, Oatly på Mackan, gurka, tomat, örter och grejer på!!! Intogs med kaffe och juice. Mycket gott. La till sesamkakor med smak av kokos också.
Sedan begav jag mig till ett trevligt och roligt möte. Efter mötet begav jag mig på en buss, såg min mamma på sin cykel genom bussfönstret, tänkte där är ju min mamma! så jag hoppade av bussen, kramade henne, vi köpte blommor på Norrmalmstorg och sedan skyndcyklade hon iväg till teatern och jag började prata med ett väldigt trevligt par om mat, tårar och ännu mer mat innan jag tog min bukett under armen och hoppade på en buss mot Söder. Kolla min bukett!! Heheh blev sjukt mkt bröllopsfeeling men den är väl fin ändå.
På min gatan i stan så lagade jag pasta med tomatsås, kapris och oliver till Sandra! Sandra jag gillar dig så. Vi åt pasta och pratade. Och jag hade som vanligt lagat för mycket mat så nu har jag pasta för nån middag framöver och den står och fryser och blir godare i min kyl as we speak.

Ett recept kan ni få också:

Måndagspasta som är god

300-400 g valfri pasta
1 msk salt
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 stjälk bladselleri
4 msk god olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 dl vin
1 burk krossade tomater
Salt och peppar

1. Koka upp vatten till pastan i en kastrull. När det kokar tillsätt 1 msk salt.
2. Skala och hacka lök, vitlök och selleri smått.
3. Ta en stor gryta och sätt på ganska hög värme, tillsätt olivolja och grönsaker. Stek till löken är mjuk på hög värme, rör om hela tiden.
4. Tillsätt tomatpurén och stek i 1 minut. Tillsätt vin och låt det kok aordentligt i 1 minut. Tillsätt sedan krossade tomater, salt, peppar, rör runt och låt småkoka i ungefär 20 min utan lock.
5. Koka pastan i det saltade vattnet.
6. När allt kokar ställer du ett durkslag över en medelstor skål, du ska nu fånga upp pastavattnet.
6. Smaka på pastan, är den för hård men nästan klar? Bra. Då ska nu hälla av den.
7. Lägg nu pastan i tomatsåsen. Blanda runt och tillsätt pastavatten, inte för mycket! Börja med kanske 1/2 dl.
8. Låt koka och rör runt. Det är nu pastan får smak av tomatsåsen och det kommer bli så jävla gott.
9. Smaka av, är pastan för hård? Tillsätt lite mer pastavatten och låt det koka in.
10. Servera med kapris, oliver, parmesan, gräslök, solrosfrön och lite god olivolja på.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy