TAK Stockholm

Hej
GOD MORGON!

Hoppas att ni hade en fin helg det hade jag. Men nu ska vi prata om när jag gick till TAK Stockholm. TAK ligger på Brunkebergstorg 4 och är Frida Ronges restaurangbaby. Konceptet är att vad du än äter så har det en japansk influens men de använder mycket svenska råvaror. Crossover!! I fucking love it. Ok. Jag, Sofie och Sanaz var där och vi började traditionellt med en drink så var syrlig och väldigt god.
Bild helt totalt snodd av Sofie (det kommer att komma två till från Sofie för hon är bättre på att fota än jag så är det tack kära du!!!).
SNACKS! SNACKS!
Älskar ju snacks. Vi fick grillat bröd med misosmör (tror jag) en kycklingfärsbulle som vi doppade i äggula samt friterad svartrot med stenbitsromsdipp. OK HÖRRI. Det var jävligt gott. Fint avvägt, smakrikt och BRÖDET BRÖDET. Jag hade kunnat äta bara brödet till middag.
Bild Sofie igen. Sen åt vi halstrad gös med laxrom och diverse krispiga grönsaker som var väldigt fräsch och balanserad. Älskade dressingen och den knaprig typ kålen som låg under. RÅ så klart.
Sen åt vi Tsukemono som är picklade och syrade grönsaker som var så sjukt goda jag tyckte skärbönan var bäst men den glömde vi att fota förlåt.

Sedan fick vi huvudrätt! Ostronskivling och rotselleri med jordärtskocka, fermenterade vaxbönor och svart vitlök. Den här rätten är en rätt som bevisar att du behöver inte äta kött och fisk till allt. Extremt mycket umami, men ändå lite syra, köttiga svampar och ja, svenskt och japanskt i samma rätt. Väldigt gott.
Till dessert fick vi en japansk prinsesstårta med jasmingrädde, matcha och hallon. OMFG. Den var magisk. Bild Sofie så klart.Bild från Sofie. Hörrni. Gå till TAK. Det var fett. Det känns inte som Sverige för det känns sjukt modernt, det är en fräck lokal med ett innertak som jag vill ha hemma samt otrolig utsikt, drinkarna, personalen och maten är underbar och tack Frida, det här var bra!

Puss

Läs om vår kommentarspolicy