TACO TUESDAY

Processed with VSCO with f2 preset
Men gud vad modernt med Taco Tuesday eller hur. Men JAG ÄLSKAR TACOS. Så prova detta. Om jag äter vanlig svennetacos så äter jag alltid med vegofärs som jag kryddar lite extra. Men hårda skal. SÅ ERE.

TACOS

500 g vegofärs, jag använde Anammas
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk rapsolja
1 msk Tabasco Chipotle
1 påse Taco mix
1 msk japansk soja

1. Stek färsen på HÖG värme i oljan tills den blir riktigt knaprig.
2. Hacka lök, vitlök och lägg ned i stekpannan med färsen, stek tills löken är mjuk.
3. Tillsätt sedan, Tabasco, Tacomix, japansk soja och rör runt för glatta livet.
4. Servera med lite fin gräslök på.

Tillbehör:
MAJS
Riven stark ost
Hackad rödlök
Isbergssallad eller romansallad
Gurka
Tomat om du vill
Paprika om du vill
Creme fraiche med lite god olivolja på
Tacosås eller salsa

ÄT MED HÅRDA SKAL men Patrik vill bara ha mjuka och jag gör en Tacosallad av allt som jag skopar upp med skalen. Dröm.
Processed with VSCO with f2 preset
Vill du inte ha svennetaco s så kan du ju alltid äta det HÄR,Lyxtaco!

Svart bönröra med korianderfrö, tomatsalsa, avokado och syrad lök
För 4 personer

2 burkar svarta bönor
6 vitlöksklyftor (var inte orolig de kommer att tillagas)
1 gul lök
2 stavar stjälkselleri
1 tsk hela korianderfrön
6 msk neutral olja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk Tabasco eller annan stark chilisås
Salt och peppar

Skölj bönorna.
Skala och hacka lök, vitlök och selleri smått.
Sätt en stor kastrull på hög värme. Tillsätt oljan och koriandern och stek i cirka 30 sekunder.
Tillsätt grönsakerna och stek i 5 minuter. Rör ordentligt och låt löken få lite färg.
Häll i bönorna och stek i 2 minuter. Tillsätt Tabasco, salt och rödvinsvinäger. Sänk därefter värmen och låt det hela småputtra i ungefär 40-60 minuter. Rör om då och då.

Tomatsalsa
1 förpackning körsbärstomater
2 vårlökar
1 liten bunt koriander
½ lime
1 msk olivolja
Salt

Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka vårlöken och koriandern fint.
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i minst 10 minuter

Syrad rödlök
1 rödlök
1 dl rödvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk salt

Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål.
Koka upp övriga ingredienser och häll den varma lagen över löken.
Låt svalna i kylen.

Tillbehör:
Skivad avokado
Skivad mango
Blandad sallad
Tortillabröd
Koriander
Lime
Eventuellt gräddfil om du vill

Och så är det här helt veganskt också. Vilket jag gillar.

Puss på er änglar

Läs om vår kommentarspolicy