När jag grillar


När jag grillar så ser det oftast ut så här!!!

GRÖNSAKER! Jag brukar inte olja dem eller salta grönsakerna innan grillning utan jag skär upp dem i skivor, lägger dem på en svinvarm grill och kör tills de får fin färg på båda sidor. Efter grillningen så lägger jag dem på hög, häller på god olivolja, salt och lite pressad citron och blandar runt med händerna. Då blir det bäst tycker jag!! p.s skär inte sparrisen i remsor. ps2. Du ska ha en så jävla varm grill när du grillar grönsaker bara så du vet:

Rostad hel potatis är lag på att ha till om du inte vill ha kokt förstås. Bara hel potatis in i ugnen tills de får fin färg och känns klara. Gnid med lite salt och olja om du vill. Och hög värme på ugnen ska du ha!! Över 200 garder brukar jag köra. Så håller jag lite koll hela tiden.

Taztziki gör jag så här:
River en gurka grovt, blandar med mycket salt och ned i en sil. Låter det dra i ca 15 min sedan kramar jag och kramar och kramar och kramar jag ur allt vatten. DETTA ÄR ETT VIKTIGT MOMENT.
Sedan blandar jag med yoghurt så att det känns bra, inte för mycket yoghurt barn då blir det rinnigt!! Till 6 pers tex skulle jag ta två gurkor. I alla fall. Blanda gurka och yoghurt. Riv i lite vitlök, lite honung, någon slags chili Tabasco kanske, lite balsamvinäger, lite citron, lite hackad dill, mynta eller dragon eller alla. I med ganska mycket god olivolja, den bär smak. Lite salt och peppar. Låt stå i kylen i minst 30 min. Smaka av och tillsätt det du tycker att den behöver.

Servera med tomatsallad, sallad och lite extra citron.

Nu är det nästan sommar ok inte alls för det snöade idag men jag kan väl få drömma eller hur.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy