Panikmiddag som är god!

Jag älskar korv. Vem gör inte det liksom. Och jag tycker verkligen att du ska äta det mer men kanske pimpa den lite. Det är enkelt och gott. Jag köper alltid vegokorv för det är godast. Astrid och Aporna har en rejäl korv med tuggmotstånd och god smak så den brukar jag köra på. Även grillad sojakorv är ju ett hett tips. Så här brukar jag göra:

 1. Gurka som jag skivar mycket tunt, blandar med vinäger, socker och lite salt och låter stå. Snabbpicklad gurka liksom! Ett måste på korven.
 2. Sen brukar jag vilja ha majonnäs på för allt blir godare med majonnäs. Blandar Hellmans med lite Sriracha, chilisås, vitlök, soja eller något annat trevligt jag har hemma.
 3. Alltid rostad lök, det är lag på det. Vet du att rostad lök kostar 9 kr för en stor burk, håller i evighet och kan strös över vad som helst? JUST DET!!
 4. Senap och ketchup så klart, jag gillar Dijon och Johnnys eller hur den stavas, sötstark ni vet.
 5. Ni kan göra en gurkmajonnäs också så klart, då hackar du saltgurka eller cornichons väldigt fint och blandar med lite lite majjo, kanske lite citron samt salt och peppar.
 6. Picklad lök är ju en höjdare! Gör på samma sätt som med gurkan. Använd rödvinsvinäger för maximal färg.
 7. Karamelliserad lök är också najs på, bara skiva gul lök och steka i olja på medelhög värme länge tills den får fin färg och bli söt. Salta och peppra, tillsätt lite vätska och kanske en gnutta honung.
 8. Bladspenat är gott att trycka ned i korvbrödet.
 9. När jag har massor med toppings så brukar jag ibland ha lite under korven och lite på korven, då hamnar inte allt på toppen och ramlar ned i ditt knä när du äter.
 10. Briochekorvbröd är goda men sjukt mäktiga, korvbröd efter korv brukar jag tänka. Så har du en stor korv, köp stora korvbröd liksom.
 11. Toppa med sesamfrön för det är gott och snyggt!
 12. Patrik gillar BBQsås på sina så prova det!
 13. Örter är gott att toppa med, lite timjan eller gräslök är säkra kort.
 14. Kom ihåg att vegokorv behöver färg runt om för att smaka gott så stek eller grill på!!!!

LOVE YOU!

 

Läs om vår kommentarspolicy