Grekisk sallad till allt

Processed with VSCO with f2 preset

Vill verkligen tipsa om att äta grekisk sallad som tillbehör eller bara som den är i sommar. Så här gör jag:

1. Tar alltid fram feta i god tid innan. Ingen gillar kall fetaost.
2. Gör en riktigt bra dressing med olivolja, vinäger, dijon och lite honung samt citron.
3. Har alltid mer grönsaker än gröna blad, tycker det räcker med spenat!
4. Väldigt gott med färsk oregano eller dill på!!!
5. Tar bort kärnorna på hälften av tomaterna så det inte blir så jävla blött i salladen hela tiden.
6. Skär knubbiga och krispiga bitar av gurka så den är just krispig!!
7. Använder alltid kalamataoliver med kärna, det blir en jävla skillnad.
8. Du kan alltid lägga till saker för att få den mer matig! tex kokta rödbetor som här, potatis e gott, quinoa eller råris funkar utmärkt eller varför inte bönor eller kikärter!
9. Kom ihåg att ingen gillar för stora lökbitar i sin mun. De ska vara delikata skivor.
10. Lägg till grön paprika för extra krisp!

Tack och hej leverpastej

Läs om vår kommentarspolicy