Gazpacho med nektarin, mynta och zucchini


ASSÅ HÖRRNI.

Lagade precis världens godaste gazpacho. Asså!!! Gazpacho. Så underskattat. Blev urmätt också. Men glöm inte att toppa med cashewnötter, en hit älsklingar.

Gazpacho med nektarin, mynta och zucchini
För 2 pers

1 stor bifftomat
2 nävar cocktailtomater jag hade blandade färger därav den något ljusare färgen på soppan
1/2 nektarin kanske lite mer
1/3 zucchini
1/2 kruka färsk mynta med stjälk och allt
1 vitlöksklyfta
1 liten färsk lök
3 msk god olivolja
Några droppar citronsaft
1-2 tsk rödvinsvinäger
Några droppar Tabasco
En skvätt iskallt vatten
Salt

Topping:
Rostade cashewnötter
Gräslök
Basilika
Timjan

1. Dela bifftomaten i delar och ta bort stjälkfästet. Hacka vitlöken grovt och skär löken i mindre bitar.
2. Dela zucchini och nektarin i mindre bitar.
3. Mixa ALLT på hög hastighet tills det blir slätt. Ha i lite vatten om det blir för tjockt.
4. Smaka av med lite mer salt.
5. Ät med tillbehören och droppa på massa olivolja!

ENGLISH:

Gazpacho with nectarines, mint and zucchini

For 2 people

1 large beef tomato
2 handful cocktails tomatoes I had mixed colors hence the slightly lighter color of the soup
1/2 nectarine maybe a little more
1/3 zucchini
1/2 a bunch of fresh mint with stalks and everything
1 garlic clove
1 small fresh onion
3 tablespoons of good olive oil
A few drops of lemon juice
1-2 teaspoons red wine vinegar
A few drops of Tabasco
A splash of ice cold water
Salt

Topping:
Roasted cashew nuts
Chive
Basil
Thyme

1. Divide the beef tomato into pieces and remove the stalk stuff. Chop the garlic roughly and cut the onion into smaller pieces.
2. Divide zucchini and nectarine into smaller pieces.
3. Mix it ALL at high speed until it gets smooth. Add a dash water if it gets too thick.
4. Season with some more salt.
5. Eat with the toppings and add more olive oil!

Läs om vår kommentarspolicy