Rå lax, sesammajonnäs med koriander och mango


Joakim, min mans bror bjöd oss på middag och lagade det bästa och enklaste någonsin. Det här! Asså. Det är så gott. Speciellt om du äter med pinnar, för då tar det längre tid och du sitter där i en evighet och äter. Det gillar jag.

Du behöver:

Salmalax
Avokado
Mango
Koriander
Sesamfrön
Sushiris (Joakim köpte sushiris på en restaurang så smart! Det tar ju sin lilla tid att förbereda och koka annars)
Soja
Ingefära

Sesammajonnäs som passar till allt nästan:

1 äggula
1,5 dl rapsolja
1-2 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 msk sesamfrön
Några droppar citronsaft
Salt och peppar

1. Vispa äggulan och droppa försiktigt ned oljan.
2. Vispa, vispa och droppa, droppa tills majjon blir fast. Den ska bli fast som fan, se när du har ned sesamolja, sojan och citron så kommer den bli lös och fin igen!
3. Ha i resten av ingredienserna.
4. Ät till allt!

Puss på er

Läs om vår kommentarspolicy