Havets pasta med hjärtmusslor och vitlök

PASTA. Världens godaste. Kom hem och pappa och mamma hade köpt hjärtmusslor så gott. Samt pilgrimsmusslor. Vi eller jag lagade en pasta. Drick ett gott vitt vin till. Det går fort här så håll i din lilla hatt.

Havets pasta med hjärtmusslor, pilgrimsmusslor och vitlök

500 g spagetti
6 vitlöksklyftor
1 chili
2 dl vitt vin
1 stor knippe persilja
1 nät hjärtmusslor
1 klick smör
2 msk olivolja
Pilgrimsmusslor
Salt och peppar
Citron

1. Koka pastan kortare än vad det står på paketet. Häll av men spara lite av pastavattnet. Stek pilgrimsmusslorna i för väg för sig i en stek panna på hög värme. Inte för länge bara!
2. Skiva vitlök tunt och hacka chili. Stek i olivolja på medelhögvärme utan att det tar färg i 5 minuter.
3. Höj värmen som fan och lägg i hjärtmusslorna och häll på vinet. Nu ska det koka!!!! Koka i ca 2-3 min eller tills alla musslor har öppnat sig ordentligt.
4. Häll i den avrunna pastan samt en skvätt vatten och rör runt.
5. Klicka i smöret och ta lite till.
6. Salta, peppar och häll på hackad persilja.
7. Servera med citron!!!!

Detta är gott!!

Puss

English:

Seafood pasta with cockles, scallops and garlic

500 g spaghetti
6 garlic cloves
1 chili
1 cup white wine
1 large bunch of parsley
2 cups of cockles
2 knobs of butter
2 tbsp olive oil
Scallops as much you can afford
Salt and pepper
Lemon

1. Boil the pasta shorter than it says on the package. Save some of the pasta water. Fry the scallops in a frying pan on high heat. Dont fry them too long, just until the get a nice brow color on each side.
2. Slice garlic thin and chop chili. Fry in olive oil on medium heat without taking color for 5 minutes.
3. Raise the heat as a fuck and add the cockles and the wine. Let it boil !!!! Boil for about 2-3 minutes or until all cockles has opened properly.
4. Add the pasta to the cockles, a splash of the pasta water and stir.
5. Add the butter.
6. Season with salt, pepper and add chopped parsley.
7. Serve with lemon !!!!

This is good !!

Kiss

Läs om vår kommentarspolicy