En jävligt god sallad


Hej!

Jag lagade en sallad idag. Väldigt god. Funkar som lunch OCH middag anser jag. En blanding av en Cobb och Waldorfsallad typ?? Så krämig, syrlig och knaprig och god. Gott med ett glas rött vin till också.

För 2 pers

1 huvud romansallad
1 stor näve färsk spenat
2 rödlökar
1 msk honung
1 msk valfri vinäger
2 skivor surdegsbröd
2 ägg
1 stjälk blekselleri
en bit mögelost
Rapsolja
8 rädisor eller några skivor rosa majrova!!
Hackad gräslök
Salt och peppar

1. Koka äggen i 7 min och spola kalla.
2. Dela rödlöken i kvartar och stek den mjuk i rapsolja, tillsätt honung, vinäger och salt och peppar. De ska bli mjuka och få lite lite färg!
3. Bryt surdegsbrödet i mindre bitar och stek det gyllene i olja.
4. Dela salladen i mindre bitar och lägg på ett fat, strö över spenaten. Skiva rädisorna tunt. Skiva bleksellerin tunt.
5. Toppa salladen med rödlök, krutonger, ägg i kvartar, rädisor, blekselleri, gräslök och blåmögelost.
6. Droppa över lite olivolja och salta och peppra!

KLART OCH GOTT!

ENGLISH:

Salad with caramlized red onion, blue cheese, egg and chives

1 head romain lettuce
1 big handful of spinach
2 red onions
1 tablespoon honey
1 tablespoon of optional vinegar
2 slices of sourdough bread
2 eggs
1 stalk celery
1 chunk of blue cheese
Canola oil
8 radishes or some slices of pink turnip
Chopped chives
Salt and pepper

1. Boil the eggs for 7 minutes and rinse til cold.
2. Slice red onion in chunks and fry it in canola oil, add honey, vinegar and salt and pepper. They should be soft and have some color!
3. Break the sourdough bread into smaller pieces and fry until golden in oil.
4. Divide the salad into smaller pieces and put on a plate, sprinkle the spinach. Slice the radishes thin. Slice the celery thinly.
5. Top the salad with red onions, croutons, eggs, radishes, celery, chives and blue cheese.
6. Drizzle some olive oil and season with salt and pepper!

EAT! Puss

Läs om vår kommentarspolicy