Pulled jackfruit, gräddig majs, sötpotatis pommes och kaleslaw

God dag!

Jag har ALDRIG lagat eller ätit jackfruit tidigare!!!!! Skandal. Så idag blev det ändring på det. Jag köpte jackfruit på Goodstore på Söder, packade dem i längst ned i Jacks vagn för jag försöker minska på platspåsar och begav mig hem till mina föräldrar där denna middag skulle lagas. Kom ihåg att INTE köpa jackfruit i sockerlag, den smakar nämligen lika sött som en inlagd jäkla persika.

Pulled jackfruit

Det är gott!!!! Det smakar inte kött. Ja lovar. Det smakar bara fett gott.
För fyra personer

2 burkar jackfruit
3 msk rapsolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
33 cl öl+vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
BBQsås!
Krasse till dekoration

1. Häll av jackfruiten och skölj den ordentlig i kallt vatten.
2. Hetta upp en stor gryta och tillsätt olja, i med jackfruiten och stek tills den får lite färg och vattnet har avdunstat.
3. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan.
4. Häll i öl, lite vatten och buljong. Salta.
5. Låt allt koka i ca 15 min, koka utan lock ett tag så att nästan all vätska kokar in i jackfruiten. Dra och tryck sönder frukten så att den ser pulled ut! Hehe.
6. Sätt ugnen på grillvärme och HÖGSTA värme. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
7. Häll BBQsås i grytan och rör runt, smaka av, ta kanske lite mer, du väljer hur mycket!
8. Sprid ut jackfruiten ordentlig och ställ in i ugnen tills det blir riktigt knaprigt, ta ut och rör runt. Upprepa proceduren tills nästan allt är kanprigt, jag gillar när det bränns lite:)
9. Häll på extra BBQsås om du vill och stör över krasse.

Gräddig majs

Åh vad jag tycker om majs. Åh vad jag älskar majs, åh jag är galen i majs!!!! från James och Karins sång Ebert.

2 burkar majs
2 msk smör
2 dl matlagninsggrädde
Salt

1. Häll av majsen.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt majsen och höj värmen.
3. Stek majsen ordentligt på hög värme i 5 min.
4. Tillsätt grädde och låt det koka in helt i majsen. Salta!


Sötpotatispommes

FAN va svårt det kan vara att få sötpotatispommes knarpiga utan att fritera dem. Det finns bara ett sätt:

2 stora sötpotatisar
Olja
Salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär potatisen i pommes.
3. Lägg dem som på bilden på en plåt. Alltså de får inte ligga på varandra!!
4. Kör i ugnen i ca 10 min eller tills de är knapriga och har färg.
5. Ta ut dem och VÄND på dem. JA JAG VET att det är fett jobbigt men det är värt det.
6. Sätt in dem i ugnen igen och kör tills de får färg. Dekorera med gräslök eller koriander om du är på det humöret.


KALE SLAW med valnötter och äpple

Min bästa. Fan va god den e asså. Kale! De är säsong för all typ av kål nu också så ät ÄT ÄT.

8 stjälkar grönkål
2 msk rapsolja
1/2 citron
Salt
1/2 litet huvud rödkål
1 fast rött äpple
3 salladslökar
3 msk valnötter
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Peppar
1 msk honung

1. Riv grönkålen i bitar. Häll på rapsolja, citronsaft och salt. Massera kålen ordentligt med båda händerna och krama och ha dig väldigt mycket.
2. Skiva rödkålen tunt och blanda ned i grönkålen.
3. Riv äpplet och hacka salladslöken.
4. Blanda creme fraiche, dijon, riven vitlök, peppar och honung till en sås.
5. Blanda med kålen, ta lite sås i taget, det ska inte vara för mycket! Det ska hålla ihop men inte bli för kladdigt.
6. Dekorera med valnötter.

Läs om vår kommentarspolicy