Fisksoppa med fänkål, saffran och aioli


Fisksoppa! Det är gott. Min pappas älsklingsrätt eftersom den innehåller torsk. Enklare än vad du kan tro att laga faktiskt! Så prova på nu. Men du måste ha aioli till ok.

3 msk rapsolja
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 morötter
6 mindre potatisar
1 fänkål
2 msk tomatpuré
1 flaska vitt vin
Vatten så det täcker
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 g saffran
400 g blandad fisk tex kolja, torsk eller lax

Örter, ailoi och citron till servering

gör så här:

1. Hacka vitlök och lök och stek det tills det är mjukt i oljan.
2. Kuba potatis och morot, skiva fänkålen, lägg i grytan.
3. Låt grönsakerna bli mjuka och krydda med salt.
4. Tillsätt tomatpuré och stek i 2 minuter, tillsätt sedan saffran.
5. Häll i vin, buljong och vatten som täcker. Småkoka tills potatisen är mjuk.
6. Lägg i fisken, rör om och stäng av spisen. Låt stå i 4 minuter och servera sedan med örter, aioli och citron.

Om du inte gillar fisk, hoppa över den. Det är trevligt utan det också. Men hoppa inte över aiolin. Puss

ENGLISH

3 tbsp of canola oil
2 onions
6 garlic cloves
2 carrots
6 smaller potatoes
1 fennel
2 tbsp tomato paste
75 cl of white wine
Water to cover
2 cubs of vegetable stock
5 g saffron
400 g of cubed salmon, cod or haddock or a mix
Herbs, aioli and fresh lemon for serving

1. Chop garlic and onion and fry it until soft in the oil.
2. Cube potato and carrot, slice the fennel, add to the pot.
3. Let the vegetables soften and season with salt.
4. Add tomato paste and fry for 2 minutes, then add saffron.
5. Add wine, vegetable stock and a little bit water to cover. Simmer until the potatoes are cooked.
6. Add the fish, stir and turn off the stove. Let sit for 4 minutes and serve with herbs, aioli and lemon.

If you don’t like fish, skip it. It’s nice without it as well. But don’t skip the aioli. Puss

Läs om vår kommentarspolicy