Karamelliserad lök, pasta och auberginegratäng!

ENGLISH RECIPE AT THE END OF THIS POST!

Lagade en riktigt najs gratäng idag. God, tomatig, ostig och varm.

Här kommer receptet

För fyra pers TYP

1 stor gul lök
1 aubergine
5 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl rött vin
1/2 msk tomatpuré
3 dl okokta makaroner
Olivolja
Salt
1 nypa chili flakes
1 dl riven ost
1/2 dl riven parmesan

1. Skiva löken tunt och stek den på låg värme och sakta tills den är karamelliserad och gyllene i olivolja.
2. Hacka auberginen och tillsätt den, häll på mer olja. Stek tills auberginen är gyllene.
3. Hacka vitlöken och ha i den.
4. Koka pastan halva koktiden och spara pastavatten.
5. Tillsätt vinet till grönsakerna och låt koka i 2 min.
6. Tillsätt tomatpure, stek i 1 minut tillsätt sedan de krossade tomaterna. Låt koka i 5 min.
7. Blanda i den halvkokta pastan med såsen. Tillsätt pastavatten och salt.
8. Sätt ugnen på grill. Smörj en form med olivolja. Häll i pastan och såsen i formen. Toppa med osten. Grilla tills osten har smält och är gyllene.
9. Klipp över krasse.

PUSSFÖRE
EFTER

Servera med sallad.

Puss

ENGLISH:

Made a really nice gratin today. Good, tomatoeish, cheesy and hot.

Here comes the recipe

For four pepole almost

1 large yellow onion
1 eggplant
5 garlic cloves
400 g of crushed tomatoes
1/2 cup of red wine
1/2 tablespoon of tomato paste
1 cup of uncooked macaroni
Olive oil
Salt
1 pinch chili flakes
1 dl grated cheese
1/2 dl grated parmesan

1. Slice the onion thin and fry it on low heat and slowly until it is caramelized and golden in olive oil.
2. Dice the eggplant and add it to the onions, pour more oil. Fry until the eggplant is golden.
3. Chop the garlic and add it.
4. Cook your pasta half the cooking time and save the pasta water.
5. Add the wine to the sauce and boil for 2 minutes.
6. Add tomato sauce, fry for 1 minute then add the crushed tomatoes. Simmer for 5 minutes.
7. Mix in the semi-cooked pasta with the sauce. Add a splash of pasta water and salt.
8. Put the oven on the grill. Grease a form with olive oil. Pour the pasta and sauce into the form. Top with cheese. Grill until the cheese has melted and golden.

Sprinkle with cress if you like and serve with a salad.

KISS

Läs om vår kommentarspolicy