Vegansk caesarsallad

ENGLISH VERSION FURTHER DOWN KIDS. Almost at the end actually

Jag fick besök idag. Flora var här. Flora träffade jag första gången på ett event för kanske tre år sedan? Jag gillade henne direkt. Hon var så fin och vettig! Exakt likadan i dag. Så jag bjöd henne på caesarsallad. Här kommer receptet.

Vegansk caesarsallad med grönkål, chilikrutonger och sojasvamp

För 3 personer typ

Dressing:
1 msk dijonsenap
1 dl sojamjölk
2 dl rapsolja

1. Häll allt i en skål med höga kanter och mixa med din stavmixer i 20 sekunder tills du får en majonnäs!

1 msk kapris
1 näve grönkål
2 msk japansk soja
1 tsk miso
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
Saften från en halv citron

1. Mixa allt tills det är riktigt fin fördelat och blanda med vegomajjon.

Svamp:

250 g skogschamipinjoner eller annan svamp
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja

1. Stek svampen på hög värme i oljan.
2. När den är klar, tillsätt sojan och dra svampen från plattan.

Krutonger:

1/2 baguette
2 msk rapsolja
1 tsk chili flakes eller pulver
salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Riv baguetten i mindre bitar.
3. Blanda brödet med olja, salt och chili på en plåt.
4. Kör i ugnen tills de får fin färg.

Grönkål:

3 dl grönkål
1 msk olivolja
Salt och lite citronsaft

1. Massera ihop grönkål med olivolja, salt och citron.

Sallad:

Gem eller romansallad i trevliga bitar
Endive i trevliga bitar
Mjuksallad tex huvudsallad i trevliga bitar
Rädisor i bitar

1. Lägg i en skål.

LÄGG ALLT DU HAR LAGAT I SKÅLAR OCH STÄLL PÅ BORDET. SERVERA MED EXTRA CITRON OCH SESAMFRÖN. Låt alla bygga sin egen sallad på sin tallrik=ALLA NÖJDA.

Tack för att du kom Flora!!!

PUSS

ENGLISH:

Vegan caesar salad with kale, chili croutons and soy mushrooms

For 3 persons

Dressing:
1 tablespoon of dijon soup
1 dl soy milk
2 dl canola oil

1. Pour everything into a high-edged bowl and mix with your hand blender for 20 seconds until you get a mayonnaise!

1 tablespoon capers
1 handful of kale
2 tablespoons of Japanese soy sauce
1 teaspoon miso
1/2 garlic clove
1 teaspoon dijon mustard
The juice from half a lemon

1. Mix everything until it is really well mixed and then mix it with mayo.

Mushrooms:

250 g of chesnut mushrooms or oyster mushrooms
1 tablespoon canolaoil
1 tablespoon of Japanese soy sauce

1. Fry the mushroom on high heat in the oil.
2. When its cone, add the soy and take the pan off the stove.

Croutons:

1/2 baguette
2 tablespoons canola oil
1 teaspoon of chili flakes
salt

1. Put the oven to 200 degrees.
2. Tear the baguette into smaller pieces.
3. Mix the bread with oil, salt and chilli on a sheet pan.
4. Put in the oven until the croutons gets a nice color.

Kale:

3 dl kale
1 tablespoon of olive oil
Salt and some lemon juice

1. Massage the kale with olive oil, salt and lemon.

Salad:

Gem lettuce or romain lettuce in nice pieces
Endive in nice pieces
Soft salad, like bib lettuce in nice pieces
Radishes in pieces

1. Combine in a bowl.

PUT EVERYTHING YOU HAVE COOKED IN BOWLS AND PUT IT ON THE TABLE. SERVE WITH EXTRA CITRON AND SESAME SEEDS. Let everyone build their own salad on their plate = EVERYONE HAPPY.

Thank you for coming to Flora!

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy