Italienskt i Höganäs

Min mamma har fyllt år! I år igen! Som alla gör! Så jag lagade en italiensk middag till henne och min bror. Först ut: Bruschetta! Burrata! Ni får inga måttangivelser nu men beskrivningar hoppas det är ok:) Den här middagen är verkligen verkligen enkel MEN IMPONERANDE! Så smart. Älskar italiensk mat ju.

Antipasti:

Rosta surdegsbröd. Gnid med en vitlöksklyfta och droppa på olivolja. Hacka tomater och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda tomater med hackad vitlök, salt, olivolja och basilika. Lägg på brödet. Burrata, bryt den i två delar, servera med olivolja och lite hackad basilika!Insalate:

Puntarelle är en italiensk bitter sallad, lite som maskrosor och endiv ihop. Skär i tunna tunna stänger och lägg i isvatten. Skiva endive tunt. Skiva rädisor. Mosa ihop sardeller, vitlök, olivolja, citron och peppar. Blanda grönsakerna med dressingen precis innan ni ska äta. Det här är det godaste jag vet.Primi! Pasta!

Koka spagetti al dente. Mixa ramslök, basilika, parmesan, solrosfrön, olivolja, vitlök, citron och salt till en pesto. Blanda med spagettin. Dekorera med solrosfrön.Secondi:

Stek pilgrimsmusslor på hög värme i smör och olja tills de får fin färg på båda sidorna men samtidigt är lite rå i mitten. Koka broccoli al dente. Pressa över citron till servering och skeda över stekskyn från musslorna.Dolci:

Vaniljglass med svenska jordgubbar! Solrosfrön och havssalt på.

Klart slut från den italienska aftonen och jag älskar dig av hela mitt arma hjärta mamma.

Läs om vår kommentarspolicy