Tofu Poke Bowl

Ok hej älsklingar! Ja nu kommer en Bowl jag vet en blir så jävla trött på dem de är så himla trendiga och allt. Jag vet. Men tyvärr är de också väldigt goda. Vad ska vi kalla dem egentligen? Tofu skål? Låter konstigt. Tofu rissallad låter som en trött vegetarisk maträtt på en vägkrog. Så. Har ni några idéer, säg till!!! Här kommer receptet:

För 4 pers

Klibbigt ris som du kokar efter angivelsen på paketet.

Sojamarineraf stekt tofu

1 paket hård tofu

1 dl japansk soja

3 msk rapsolja

1. Tärna tofun och stek den på HÖG värme LÄNGE tills den får fin färg. Våga steka på!!2. Häll sojan i en skål och häll på den varma tofun med olja och allt, fett ger smak! Låt svalna.

Vegansk Sriracha majo (recept baserat på Maximillian Lunds, tack!

1 dl sojamjölk

1 msk dijonsenap

2 dl rapsolja

1 msk sriracha

1 liten riven vitlöksklyfta

1. Häll sojamjölk, dijon och rapsolja i en hög bunke, mixa med stavmixer tills det blir en majonnäs, det tar ca 20 sekunder.

2. Blanda med sriracha och vitlök och låt stå

Soja och sesammasserad svartkål

1/2 msk sesamfrön

1 msk japansk soja

6 stjälkar svartkål

1. Skiva kålen i små bitar.

2. Lägg alla ingredienser i skål och massera ordentligt med handen.

Toppings:

1 mango

2 avokado

1/2 gurka

1 knippe rädisor

1. Tärna mango, avokado och gurka.

2. Dela rädisorna.

Till Servering:

Koriander och sesamfrön. Lägg upp som på tallriken. Servera med mer soja.

PUSS

ENGLISH

Okay KIDS!

Yes, ok a Bowl I know, one gets so damn tired of them, BUT are so hot and trendy right. I know. But unfortunately they are also very good. What should we call them? Tofu bowl? Sounds strange. Tofu rice salad sounds like a tired vegetarian dish on a road restaurant. So. Do you have any ideas, please tell me!!! Here’s the recipe:

For 4 pers

Sticky rice that you cook after the instructions on the package.

Soy marinated fried tofu

1 pack of hard tofu

1 dl Japanese soy

3 tablespoons rapeseed oil

1. Tarn tofun and fry it on HIGH HEAT LENGTH until it gets a nice color. Dare to touch !! 2. Pour the soy in a bowl and pour on the hot tofun with oil and all, fat gives taste! Let cool.

Vegan Sriracha majo (based on Maximillian Lund’s recipe, thank you!

1 dl soy milk

1 tablespoon of dijon mustard

2 dl canola oil

1 tablespoon of sriracha

1 small grated garlic clove

1. Pour soy milk, dijon and canola oil into a high bowl, mix with a hand blender until it becomes a mayonnaise, it takes about 20 seconds.

2. Mix with sriracha and garlic and let sit

Soy and sesame Dino kale!

1/2 tablespoon sesame seeds

1 tablespoon of Japanese soy sauce

6 stalks of dino kale

1. Slice the cabbage into small pieces.

2. Put all ingredients in a bowl and massage thoroughly with your hand.

Toppings:

1 mango

2 avocado

1/2 cucumber

1 bunch of radishes

1. Dice mango, avocado and cucumber.

2. Divide the radishes.

For serving:

Coriander and sesame seeds. Plate as on the plate. Serve with more soy sauce.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy