Pizza med tångkaviar, västerbottenost och creme fraiche

Men asså SAY WHAT. Cornelia min bästis hade födelsedagsmiddag hemma och då lagade vi detta. Det var så JÄVLA gott. Går att äta som snacks, förrätt, varmrätt och vickning. Laga detta nu för det är ju faktiskt fredag och allt!

För 1 pizza

1 pizzakit men spara tomatsåsen till en annan gång
150 g riven västerbottenost
1 normalstor rödlök
2 dl creme fraiche
1 burk tångrom
1 citron
1/2 knippe dill
Salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader. Öppna pizzakitet och lägg ut degen på en uppochnedvänd plåt. Grädda i ugnen tills degen får fin färg på ena sidan.
2. Ta ut degen ur ugnen och vänd på den, strö över osten och ställ in den i ugnen igen och kör till osten har smält fint.
3. Hacka löken och dillen under tiden.
4. Ta ut pizzan, klicka ut creme fraiche och tångrom.
5. Strö över rödlök, dill, peppar, salt och servera med citronen.

ENGLISH PLEASE

For one pizza

1 pizza kit, save the tomato sauce for another time
150 g of grated aged cheese, ex Västerbotten or cheddar
1 red onion
2 dl of creme fraiche or sour cream
1 can of seaweed caviar
1 lemon
1/2 a bunch of fresh dill
Salt and black pepper

1. Put for oven on 220 celsius.
2. Spread the pizza dough on an upside-down sheet pan. Bake the dough until its golden on one side. Chop red onion and dill.
3. Take it out of the oven and flip the dough. Spread with grated cheese and bake again until the cheese has melted.
4. Remove from oven and add dollops of creme fraiche or sour cream and sea weed caviar.
5. Sprinkle with red onion, dill, black pepper and serve with fresh chopped dill.

Läs om vår kommentarspolicy