Tacos med rostad blomkål, grönkålslaw och stekt svamp

Hej!

STIRRADE in i min kyl igår och bah, jag vill ha rostad blomkål. Sagt och gjort aaaahhh. Det blev Tacos med rostad blomkål, grönkålslaw och stekt svamp till middag. Enkelt, gott och snyggt.

Sen att jag åt en vid 17.30 och att Patrik åt den andra kl 21.30 för att vi har en underbar unge spelar ingen roll DET VAR GOTT I ALLA FALL. Livet hörrni!!! Livet!! men laga det här!

För 4 personer

Blomkål
300 g blomkål
2 msk rapsoljs
2 tsk tabasco
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1-2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja

Grönkålslaw
4 stora stjälkar grönkål
100 g broccoli
3 salladslökar
1/2 äpple
Sås:
4 msk majonnäs
2 msk yoghurt
1 msk dijonsenap
1/3 citron
Salt och peppar

Svamp
5 st portobellosvampar
2 msk rapsolja
salt

Till servering
Vetetortillas
Rädisor
Krasse

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela blomkålen i små buketter och skiva upp stammen. Riv vitlöken och blanda sedan blomkålen med alla ingredienser. Lägg på en plåt och rosta tills gyllene.
3. Blanda ihop ingredienserna till såsen för grönkålslawen. Riv grönkålen i mindre bitar, mandolina eller skiva broccoli tunt, hacka salladslök och riv äpplet. Blanda med såsen och låt stå.
4. Skiva svampen tunt och stek den gyllne på hög värme i rapsoljan. Salta.
5. Ät på tortilla och toppa med rädisor i bitar, krasse och sesamfrön!

PUSS

ENGLISH
TACOS WITH ROASTED CAULIFLOWER, KALE SLAW AND FRIED MUSHROOMS
For 4 people

300 g cauliflower
2 tablespoons canola oil
2 teaspoons tabasco
1 clove of garlic
1 teaspoon salt
1-2 teaspoons of cumin
1 teaspoon turmeric

Kaleslaw
4 large stalks of kale
100 g of broccoli
3 scallions
1/2 apple
Sauce:
4 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons of yogurt
1 tablespoon of dijon mustard
1/3 lemon
Salt and pepper

Mushrooms
5 portobello mushrooms
2 tablespoons canola oil
salt

For serving
wheat Tortillas
Radishes
Cress

1. Set the oven to 250 degrees.
2. Divide the cauliflower into small bouquets and slice the stem. Grate the garlic and mix the cauliflower with all the ingredients. Put on a baking sheet and roast in the oven until golden.
3. Mix the ingredients for the sauce for the kaleslaw. Tear the kale into smaller pieces, mandoline or slice the broccoli thin, chop scallions and grate the apple. Mix with the sauce and let sit.
4. Slice the portobello thin and fry until golden on high heat in the canola oil. Season with salt.
5. Eat on tortilla with radishes in pieces, cress and sesame seeds!

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy