Nook

Vi bjöd vår kära Eva, min mans faster på middag för ett tag sedan och då åt vi på Nook! Nook ligger på Åsögatan och är en asiatisk/svensk influerad restaurang som gör JÄVLIGT goda grejer.

Jag började med att dricka en väldigt god ljus IPA som var besk ja, men jag klarade det.
Sen åt vi snacks! Älskar snacks. Ursäkta. Chips med rökt yoghurt(så gott), löjrom och krasse. Väldigt enkelt att göra hemma btw?
Sen åt vi majs med misomajonnäs, parmesan och chili. Väldigt gott! Men har sett och ätit detta på väldigt många ställen:)
Då gillar jag det här mer! Rostad gulbeta med fläderkräm och gravad riven äggula. Mmmmmmmmmmmmmmmm.
Sedan åt vi förrätt! Bakat ägg, jordärtskocka, kantareller, karl-johanmajjo, ponzu och shisokrasse. Väldigt väldigt gott. Höstigt. Jag slickade tallriken nej såklart inte för vi va ju på restaurang men jag hade velat.
Sedan åt vi sejrygg! Med! Broccoli, soja, fänkålsskum, rostad quinoa och grillad gurka. Väligt gott här med. Personligen gillar jag torsk framför sej men herregud det är ju en liten petitess. Väldigt god glace på fisken.
Dessert! Asså. Vaniljglass, blåbär, yuzu, granskott och havreflarn. FÖRST var den väldigt vacker och jag är en sucker för sånt med små hål och sedan fyllda hål:) Speciellt om hålen är fyllda med något grönt!!! Så check på den liksom. Flarnet hade jag kunnat äta en plåt av.

Tack Nook! Det var väldigt gott. Vi drack ett ganska dyrt men väldigt gott vin til+ bärs till förrätterna så det hamnade på ca 3000 ink dricks för fyra personer. MEN då fick vi ju trerätters plus tre snacks. Så väldigt prisvärt ändå tycker jag om du gillar att gå på najs restaurang.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy