Auberginepasta

Här kommer ett litet trevligt pastarecept som går att laga när som helst till många vänner ok.

Tips först, bryn ALLTID tomatpurén innan du tillsätter vätskan. Då smakar den mer.

För 10 pers

800 g spagetti
1 stor gul lök
4 stjälkselleri
4 aubergine
7 vitlöksklyftor
800 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
Olivolja
Salt
1 nypa chili flakes
Salt och peppar

Till servering
Riven parmesan
Färsk basilika

1. Koka pastan halva koktiden och spara pastavatten.
2. Hacka lök, selleri, vitlök och auberginen. Lägg i en stor gryta och häll på olja. Stek tills auberginen är gyllene.
3. Tillsätt tomatpuré och chili flakes, stek i 1 minut tillsätt sedan de krossade tomaterna. Låt koka i 15 min utan lock så att vätskan reduceras rejält.
7. Blanda i den halvkokta pastan med såsen. Tillsätt pastavatten och låt pastan koka klart i såsen.
8. Servera på ett stort fat med basilika.

OCH RÖTT VIN SÅ KLART.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy