Marinerad tofu med spenat, miso och ris

LAGADE DETTA IGÅR OCH DET VAR SÅ HIMLA GOTT.

TOFU
1 paket hård tofu
3 msk rapsolja
1 dl japansk soja

RIS
Koka ris efter anvisningar på paketet:)

MISOMAJO
1,5 msk dijonsenap
1/2 dl osötad sojamjölk
1,5 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk misopasta
1 tsk chili flakes
2 tsk risvinäger
salt och peppar

1. Lägg senap, sojamjölk och rapsolja i en hög plastbägare och kör ned din stavmixer däri och mixa på högsta hastighet i 20 sek. Sedan får du en tjock majonnäs!!
2. Smaksätt den med resten av ingredienserna. Låt stå.

CHAMPINJONER
150 g champinjoner
3 msk soja
2 msk mirin

1. Ånga champinjonerna tills de är mjuka.
2. Blanda soja och mirin.
3. När de fortfarande är varma, lägg svampen i skålen med soja och mirin och låt svalna där i.

SPENAT
400 g spenat
1 msk sesamolja
1 tsk soja

1. Ånga spenaten och blanda sedan med sesamolja och soja.

ÄT ALLT!

Läs om vår kommentarspolicy