Gurkmejalatte

INLÄGG I SAMARBETE MED KOCKENS

Hej älsklingar!

Alla har ju torkade kryddor hemma och jag känner ofta att de kommer i lite skymundan när det kommer till just kryddning, alla ÄLSKAR ju färska örter (jag också) MEN våga använda torkade örter och kryddor! Det är fett gott och de har massa smak i kubik just för att det är torkat. I en burk basilika finns det typ 20 st krukor basilika?? De håller typ för evigt samt att det piffar ju upp vilken måltid som helst.

Ett tips är att alltid alltid försöka värma upp kryddorna, då smakar de mycket mer! Kockens har dessutom ett enormt utbud av ekologiska kryddor som jag hemskt gärna vill slå ett stort slag för. PLUS att de nu har namnen på locket så du behöver inte rota runt i kryddlådan för mycket.

I ALLA FALL, så kommer här det första receptet i samarbetet, nämligen en gurkmejalatte! Asså. FETT GOTT. OCH perfekt nu när det börjar bli kallt?? Det värmer ordentligt kan jag säga. Här använder jag massor med torkade kryddor som Gurkmeja , Cayenne, Ingefära och Kardemumma.

För fler recept kolla in här: http://kockens.se/recept/#varmadrycker !

PROVA OK:

Gurkmejalatte!

För 2 personer

4 dl havremjölk eller annan växtmjölk
2 tsk torkad gurkmeja
2 tsk torkad ingefära
1 tsk torkad mald kardemumma
1 tsk cayenne
2 tsk rapsolja
1-2 tsk agavesirap

1. Häll allt i en kastrull och värm det utan att koka.
2. Mixa med stavmixer till ett fluffigt och härligt SKUM.
3. Servera med lite extra cayenne och kardemumma på toppen.

ENGLISH!

Turmeric latte!

For 2 people

4 dl oat milk or other nut milk
2 tsp dried turmeric
2 tsp tried ginger
1 tsp dried cardamom
1 tsp cayenne
2 tsp canola oil
1-2 tsp agave syrop

1. Add everything to a pot and bring to a light simmer.
2. Mix with a hand blender until frothy.
3. Serve with extra turmeric and cayenne on top!

Inlägg i samarbete med Kockens

 

Läs om vår kommentarspolicy