Höganäs


Skåne! Vi kom fram sent och jag lagade kokt kronärtskocka med dragonsmör, betor med creme fraiche och dragon och citronzest, spenat från trädgården med soja och smör, burrata och oliver! Diskbänksrealism typ.

Sen for vi på marknad och jag köpte två vackra, ömma ljusstakar och en trälåda med en bränd lax på. Lådan luktade som träslöjden gjorde på lågstadiet. Trä och lim. Patrik köpte et glas med äppelmust för 5 kr och Jack tittade på hönor.
Här är fynden.

Jag plockade jordig potatis från våra pallkragar.

Vi åkte till Holy Smoke! Jag åt en grillad hummer som var god och en fänkålssallad som var sådär. Men jävlar vad det är trevligt på Holy Smoke.

Så här trevligt! Jack fick marchmellow marsmellow mashmellow marsmello ja ni fattar.

Vi köpte lokala morötter, betor och jordärtskockor som jag rostade med våra potatisar.

Som vi åt med aioli, stekt spenat, halloumi och en stor sallad på blad från trädgården. ASSSå. Det godaste jag har ätit i år.

Sen åt vi frukost i växthuset och sedan for vi hem.

Har ni bra tips på saker att göra i Skåne?

Puss

Läs om vår kommentarspolicy