Saffransris med stekt svamp, äggula och cayennepeppar

Inlägg i samarbete med Kockens
Hej bästa ni!

Jag fortsätter mitt samarbete med Kockens och nu ska vi köra på ett perfekt recept som innehåller kryddor som saffran, cayennepeppar och sesamfrön. Tre favoriter faktiskt. Älskar torkade kryddor. De håller för evigt och du kan använda dem till så mycket. Och eftersom de håller länge så kan du ju ha många av dem utan att behöva använda dem så snabbt!!

Ok tillbaka till maten. Enkelt, gott och lite som en risotto FAST du behöver inte stå och röra i all oändlighet:)

Ett snabbt tips är också att alltid försöka värma upp kryddorna, då smakar de mycket mer. Kockens har dessutom ett enormt utbud av ekologiska kryddor som jag hemskt gärna vill slå ett stort slag för.

För fler recept, kolla in http://kockens.se/ !

Nu kommer receptet (och en till bild för kolla)

Saffransris med stekt svamp, äggula och cayennepeppar

3+3 msk rapsolja
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
3 dl avorio eller råris
1 paket Kockens saffran
1 tsk Kockens cayennepeppar, Ekologisk
2 buljongtärningar, grönsak
7 dl vatten
1 msk vinäger
1 knippe salladslök
400 g blandad svamp
4 ägg
Salt och peppar
Rostade sesamfrön och krasse till servering

1. Hacka lök, vitlök och stek mjuk i 3 msk olja.
2. Tillsätt riset+ saffran och cayennepeppar.
3. Häll på vatten och buljong och låt koka till riset är al dente.
4. Riv eller skär svampen i bitar. Stek gyllene i 3 msk olja, salta och peppra.
5. Hacka salladslöken, spara lite av det gröna till garnering.
6. Vänd ned salladslöken i riset.
7. Smaka av riset med salt, peppar och vinäger.
8. Servera riset med stekt svamp, äggula på toppen samt salladslök och krasse!

Inlägg i samarbete med Kockens

Läs om vår kommentarspolicy