Vegansk bolognese

JA JAG VET ATT JAG HAR BLOGGAT OM DETTA FÖRUT MEN HERRE GUD DET ÄR JU SÅ GOTT. Plus att det är World Vegan day! Håll till godo.

Vegansk Bolognese

2 stora gula lökar
2 bitar stjälkselleri
1/2 lite rotselleri
2 st morötter
7 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
2-3 msk tomatpuré
50 cl rött vin inte matlagningsvin tycker jag för det smakar inte gott men herregud gillar du det ta det
1 burk krossade tomater
4 msk olivolja
1 liten aubergine
100-200 g vegansk färs
1 msk soja
1 msk torkad oregano

1. Skala alla grönsaker. Riv morot och selleri grovt.
2. Hacka lök, vitlök och selleri.
3. Stek grönsakerna på hög värme i olivolja tills de får fin färg.
4. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Häll på vinet och låt det koka lite.
5. Tillsätt krossade tomater, lite vatten, buljongtärning, salt, peppar, soja och oregano och låt det koka ihop i ca 15 min.
6. Tärna auberginen fint och stek den i olja på hög värme tills den får fin färg, häll den i såsen.
7. Stek veganska färsen på samma sätt som auberginen. Häll i såsen.
8. Låt bolognesen koka i ca 10 min till.
9. Servera med pasta, pinjenötter, skivad salladslök och persilja!

ENGLISH:

Vegan Bolognese

2 big yellow onions
2 stalks of celery
1/2 of a small celeriac
2 carrots
7 garlic cloves
1 vegetable stock cube
2-3 tablespoons tomato paste
50 cl red wine not cooking wine I think it does not taste good but if you like it use it of course!
1 jar of crushed tomatoes
4 tablespoons olive oil
1 small eggplant
100-200 g vegan mince
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon dried oregano

1. Peel all vegetables. Grate carrot and celery.
2. Chop onion, garlic, celery and celeriac.
3. Fry the vegetables on high heat in olive oil until they are golden.
4. Add tomato puree and fry some more. Add the wine and let the alcohol evaporate.
5. Add crushed tomatoes, a splash of water, veggie stock cube, salt, pepper, soy and oregano and simmer for about 15 minutes.
6. Dice the eggplant and fry it on high heat in oil until it is golden, add itto the sauce.
7. Fry the vegan mince in the same way as the eggplant. Add to the sauce.
8. Let the bolognese boil for about 10 minutes.
9. Serve with pasta, pine nuts, sliced ​​scallion and parsley!

Use the left overs and make a MAGNIFICENT gratin two days after!

GRATIN

1 eggplant
1 zucchini
6 tablespoons oat fraiche
2 dl grated cheese
3-4 dl left over vegan bolognese
Olive oil

1. Set the oven to 200 degrees.
2. Slice eggplant 1 cm lengthwise and fry the slices until golden on both sides in oil.
3. Slice the zucchini and fry them golden in the oil on both sides.
4. Put a layer of eggplant and zucchini in the bottom of a form. Spread vegan bolognese and spread 3 tablespoons oat fraiche. Sprinkle with some cheese.
5. Then add all eggplant, top with the last sauce and oat fraichen.
6. Put the remaining zucchini in a nice pattern and sprinkle up with cheese.
7. Bake in the oven for 20 min. Eat with a good salad.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy