Torsk med brynt smör, grönkål och pepparrot

ÅT VÄRLDENS GODASTE MIDDAG IGÅR. Perfekt helgmat. Och väldigt enkelt??? Så enkelt.

För 2 pers

400-500 g färsk torskfilé
6 potatisar
100 g smör
1/2 liten citron
1 stor bit pepparrot
2 nävar färsk grönkål
2 ägg
Lite dill
Salt och peppar

1. Koka potatisen i rikligt med saltat vatten, skala, dela i bitar och håll varm.
2. Riv grönkålen i mindre bitar, massera den sedan med några droppar olja och salt.
3. Ta bort ev. ben från fisken och skär i mindre bitar. Salta rikligt på båda sidor. Koka upp vatten i en stekpanna och salta även vattnet. När det kokar ordentligt, lägg snabbt i all fisk och dra pannan från värmen. Låt stå i minst 10 min.
4. Koka äggen i 6 min från att du lägger i dem i kokande vatten, spola sedan kalla, skala och dela på två.
5. Bryn smöret tills det är gyllene, låt svalna och pressa sedan i citron.
6. Riv pepparroten.
7. Lägg upp som på bilden. Salta och peppra.

ÄT FAN VA GOTT DE VA.

Läs om vår kommentarspolicy