Rostad blomkål med hummus, rivna morötter, gyllene quinoa och grönkål

Inlägg i samarbete med Kockens


Hallå!

NU fortsätter mitt samarbete med Kockens! Här kommer ett recept som jag lagar väldigt ofta fast otroligt varierat. Vilket BARA är bra eftersom du kan ta vad du har hemma! Eller laga precis efter det här receptet hehe, det bestämmer du.

Jag gillar torkade kryddor. Vem gör inte det liksom??:) De står där så snälla i skafferiet och blir typ aldrig dåliga. Plus att i den här superskålen så använder jag massor av Kockens kryddor som bla Gurkmeja Cayenne, Kanel och Paprika. Många av Kockens kryddor är ju ekologiska. Fett bra. Ok. Nu kommer receptet. Det ser ut som ett superlångt och svårt receptet men läs igenom det och du kommer fatta att det är väldigt enkla grejer fyllda med smak!! Från torkade kryddor! Ok NU kör vi:

Rostad blomkål med hummus, rivna morötter, gyllene quinoa och grönkål

Hummus
1 burk kikärter
3 msk olivolja
1 tsk Kockens spiskummin
2 msk Kockens sesamfrön
1 vitlöksklyfta
1 skvätt vatten
Salt

Blomkål
500 g blomkål
½ tsk Kockens kanel, Ekologisk
1 tsk Kockens paprikapulver, Ekologisk
1 tsk Kockens cayennepeppar, Ekologisk
2 msk rapsolja

Morot
3 st morötter
1 kruka koriander
1 msk Kockens svarta sesamfrön
2 msk olivolja
1 msk citron
Salt och peppar

Grönkål
100 g grönkål
2 msk olivolja
½ citron
Salt

Quinoa
2 dl torkad quinoa
2 salladslökar
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk Kockens gurkmeja, Ekologisk

Till servering:
Kockens Chili flakes, Ekologiska

1. Börja med hummusen: Skölj kikärterna och mixa sedan alla ingredienserna ordentligt till en len hummus, du kan behöva tillsätta vatten för en len hummus.
2. Sätt ugnen på 250 garder.
3. Dela blomkålen i buketter och blanda med alla kryddor och olja i en skål. Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen tills gyllene (rör runt då och då) i ca 15 min.
4. Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienserna förutom salt.
5. Riv grönkål i mindre bitar och blanda med olja, salt och citron, massera kålen i minste 2 minuter.
6. Hacka salladslöken. blanda med quinoa, vatten, buljong och gurkmeja i en kastrull, låt koka upp och småkoka tills vatten har dunstat och quinoan är klar.
7. Lägg alla ingredienser som i små öar i en skål och strö över chili flakes!

Inlägg i samarbete med Kockens

Läs om vår kommentarspolicy