Legym au vin

Inlägg i samarbete med Kockens

Hörrni! Det är vinter! Det är GRYTTIDER!! Nu kommer en variant på receptet coq au vin som är en fransk kycklinggryta som jag har vegofierat, döpt om samt att jag har lagt till massa goda torkade kryddor från Kockens! Bla Rosmarin, Timjan, Basilika. De torkade kryddorna mår bra av att hettas upp innan du tillsätter vätskan, då smakar det alltid mer. Jag tycker att de torkade kryddorna smakar mer än färska så tänk på att använda det här!! Servera med ett riktigt smörigt potatismos och du kommer JUBLA för den här grytan är så jäkla god. Ok det är färsk gräslök med men det är ENBART för färgens skull:)

Legym au vin

Som coq au vin fast vegetarisk!

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
3 msk smör eller olja
300 g jordärtskocka
300 g polkabeta eller gulbeta
1 tsk Kockens timjan, Ekologisk
1 tsk Kockens rosmarin, Ekologisk
1 tsk Kockens basilika, Ekologisk
1 msk mjöl
1 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärningar
3 msk japansk soja
100 g grönkål
1 påse steklök
250 g champinjoner
Salt
Kockens svartpeppar, Ekologisk

Gräslök och potatismos till servering

1. Skala och hacka lök och vitlök smått. Skala och skär morot i större bitar.
2. Ta din största gryta och sätt på hög värme. Tillsätt smör eller olja och bryn vitlök, lök.
3. Skala eller skrubba jordärtskocka och dela i lite större och lägg dem i i grytan.
4. Tillsätt de torkade kryddorna.
5. Häll i mjölet, rör runt. Lägg i tomatpurén och bryn i ytterligare 2 minuter.
6. Skala pärllöken och behåll dem hela, lägg dem i grytan.
7. Häll sedan på vinet och låt det koka ordentligt. Sedan i med vatten, buljong, soja, salt och peppar. Låt koka i 15 minuter med lock, den ska täcka baksidan av en sked.
8. Riv grönkålen i mindre bitar, blanda ned i grytan och låt den småputtra lite.
9. Stek champinjonerna hela i lite olja tills de är gyllene. Lägg dem i grytan och rör runt så att allt blir varmt.
10. Servera med potatismos, svartpeppar och hackad gräslök.

Inlägg i samarbete med Kockens

Läs om vår kommentarspolicy