Barnmat

Hej älsklingar!

Jag tänkte att vi skulle snacka barnmat. Alltså mat som jag ger till min son Jack. Jack har en stark vilja och är väldigt bestämd med vad han gillar och inte. Så. Jag tänkte helt enkelt berätta för er om vad han äter! Så kanske det kan hjälpa någon:) Jack äter vegetariskt och ibland fisk och skaldjur. Samt även mejeri, ägg och ost. Vi har gjort det valet åt honom och när han är stor nog att bestämma själv så kommer han få göra det. Vill han äta kött då så får han det. Jag kommer aldrig tvinga honom till något.

Så. Till frukost äter han alltid gröt! Jag köper gröt för så gör jag:) Brukar köra ekologisk om jag hittar annars Semper som funkar. Sen pimpar jag den! River ned äpple eller päron, alltid en klick smör, lite hampa eller chiafrön! Kanske mjölk nån gång också. Oftast får han liksom en andra frukost i form av avokado med örtsalt och sesamfrön.

Sen äter Jack lunch på sin förskola!

Till middag försöker jag laga något som alla kan äta för att det är lättare så. Men, som igår så åt vi borta så då lagade jag detta till honom:

Broccoli som han älskar med smör och japansk soja. Kokt basmatiris med lite sesam på toppen sen och stekt tofu med soja:) Han älskar soja och äter bättre om han får det på:)

OCH nu är jag ju alltid ärlig mot er och kan erkänna att han åt så där bra av detta:):):) BARN ASSÅ! Det är olika varje gång.

Men jag provar liksom allt. Kör nästan alltid allt ekologiskt till Jack för det känns bäst för mig men herre gud det är klart att han äter massa saker som är oekologiskt också! Man är ju en jävla människa liksom.

Lista på saker som Jack gillar:

OLIVER
Broccoli med smör och örtsalt
Halloumi
Äggröra
Vegokorv
Avokado
Pasta med tomatsås
Piggelin

En liten lista som jag hoppas kommer utökas!

Hörrni det är inte sista gången jag skriver om barnmat. Det kommer mer tips och trix.

Ni e bäst och era barn också.

Puss

Läs om vår kommentarspolicy