Bruschetta, Burrata och Cavolo Nero

Vill tipsa om tre enkla rätter som du kan laga till någon du tycker är najs. Lite ITALIENSKT sådär. Ett tips är ju att dricka lite rött italienskt vin till, jag gillar Chiantin i den orangea flaskan som kostar TYP 99 SPÄNN och är eko. Komplettera denna middag med några härliga oliver och kanske grissini?? och helgmiddan e gjord.

BRUSCHETTA

4 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
2-3 msk olivolja
Salt och peppar
1 liten baguette eller lika mkt av annat valfritt vitt bröd

1. Skär baguetten i skivor och rosta dem på båda sidorna i ugn eller brödrost.
2. Hacka tomaterna fint och lägg i en sil och salta. Låt stå i 10 min och krama sedan försiktigt ut vattnet.
3. Hacka vitlöken fint, jag gillar att INTE riva eller pressa här för det blir för starkt:) Hacka basilikan.
4. Blanda vitlök med tomater, basilika, olivolja och smaka om det behövs mer salt.
5. Lägg röran på bröden precis innan servering och servera SJÄLVKLART med mer olivolja.

SVARTKÅL, LINSER OCH CREME FRAICHE

5-6 blad svartkål
1 tetra färdigkokta gröna linser typ Zetas
Dressing
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 msk dijon
2 msk creme fraiche
Några droppar citronsaft
Salt och peppar

Rostade pumpafrön

1. Rör ihop dressingen.
2. Skiva svartkålen tunt.
3. Skölj linserna noggrant.
4. Blanda svartkål och linser med dressingen och låt stå i minst 10 min i rumstemperatur.
5. Dekorera med pumpafrön.

BURRATA OCH MELON

1 burrata
1/2 valfri melon men typ Honungsmelon eller valfri frukt som e god
2 msk olivolja
1/3 ask smörgåskrasse
Salt och peppar

1. Skiva melonen tunt och täck ett fat med den.
2. Riv burrata i bitar och lägg på.
3. Toppa med salt, mycket nymald svartpeppar och krasse.
4. Droppa över olivolja.

MEN GUD VA LÄTT ALLT DET DÄR VA DÅ.

och kom ihåg att sortera ditt matavfall i den bruna påsen!!:)

Puss

Läs om vår kommentarspolicy